ciorbă moldovenească cu zer 1 an

Ciorbă moldovenească cu zer (de la 1 an)

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Ciorbă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Ciorbă moldovenească cu zer – se face ușor și ajută digestia. E potrivită și pentru copii și pentru părinți. Cu un gust ușor acru ea va contribui la îmbogățirea florei intestinale.

Ciorbă moldovenească cu zer – se face ușor și ajută digestia. E potrivită și pentru copii și pentru părinți. Cu un gust ușor acru ea va contribui la îmbogățirea florei intestinale.

Ciorbă moldovenească cu zer

??????????????????????????????????????????????????????????????????

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
–  1 l apă
– 1 l zer (din lapte de vacă sau capră)
– 2 cartofi medii
– 1 morcov
– o ceapă
– o legătură de pătrunjel
– câteva fire de țelină (nu e obligatoriu)
– 1 fir de leuștean
– două roșii de grădină
– puțină sare

Mod de preparare:
Se spală și se curăță legumele și ceapa. Într-o oală se pun la fiert cartofii tăiați cubulețe împreună cu ceapa tocată cât mai mărunt. Se lasă la fiert.
Între timp se opăresc roșiile și se decojesc. Pentru copiii mai sensibili, se vor îndepărta semințele roșiilor și se va folosi doar pulpa. După ce roșiile sunt curățate, se toacă și se adaugă la fiert când cartofii sunt aproape fierți împreună cu morcovul dat pe răzătoarea cea mică. Pătrunjelul și țelina se toacă și se adaugă și ele. Se lasă să dea în clocot. Când cartofii sunt fierți se adaugă și zerul împreună cu sare după gust. Se lasă să fiarbă fără capac. Dacă veți acoperi oala zerul se va umfla și va da în foc.
La final se gustă și se potrivește de sare. După ce se oprește focul se adugă firul de leuștean și se acoperă cu un capac. După 15-20 de minute se îndepărtează leușteanul. Ciorba moldovenească cu zer este foarte sănătoasă și aromată datorită leușteanului.
Sugestie: Pentru un gust mai bun se poate îmbogăți ciorba cu smântână. Aceasta se adaugă odată cu leușteanul și se amestecă folosind un polonic.

© Kasia75 | Dreamstime.comVegetable Soup Photo

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală și se curăță legumele și ceapa.
  2.  Într-o oală se pun la fiert cartofii tăiați cubulețe împreună cu ceapa tocată cât mai mărunt. Se lasă la fiert.
  3. Între timp se opăresc roșiile și se decojesc. 
  4. Pentru copiii mai sensibili, se vor îndepărta semințele roșiilor și se va folosi doar pulpa.
  5. După ce roșiile sunt curățate, se toacă și se adaugă la fiert când cartofii sunt aproape fierți împreună cu morcovul dat pe răzătoarea cea mică.
  6. Pătrunjelul și țelina se toacă și se adaugă și ele. Se lasă să dea în clocot. 
  7. Când cartofii sunt fierți se adaugă și zerul împreună cu sare după gust. 
  8. Se lasă să fiarbă fără capac. Dacă veți acoperi oala zerul se va umfla și va da în foc.
  9. La final se gustă și se potrivește de sare. 
  10. După ce se oprește focul se adugă firul de leuștean și se acoperă cu un capac. 
  11. După 15-20 de minute se îndepărtează leușteanul. 
  12. Ciorba moldovenească cu zer este foarte sănătoasă și aromată datorită leușteanului.
  13. Sugestie: Pentru un gust mai bun se poate îmbogăți ciorba cu smântână. Aceasta se adaugă odată cu leușteanul și se amestecă folosind un polonic.

Comentarii