tortilla cu făină integrală 12 luni

Tortilla cu făină integrală (de la 1 an)

de Andreea
Masă

Finger food

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Pâine

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Când nu aveți pâine și vreți să preparați ceva rapid și sănătos ca înlocuitor, încercați tortilla cu făină integrală.

Când nu aveți pâine și vreți să preparați ceva rapid și sănătos ca înlocuitor, încercați tortilla cu făină integrală.

Tortilla cu făină integrală

tortilla

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 150 g făină integrală de grâu
– 100 g făină albă de grâu
– 1/2 lg sare
– 3 Lg ulei
– 120 ml apă călduță

lg-liguriță; Lg-lingură

Mod de preparare:
Într-un bol încăpător amestecați bine făinurile cu sarea. Încorporați apoi uleiul și apa călduță. Dacă este nevoie, mai adăugați câteva linguri de apă, câte una odată, până rezultă un aluat cu care se poate lucra ușor. Frământați aluatul 3-4 minute. Apoi împărțiți-l în 8 bile egale ca mărime. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau o farfurie încăpătoare înfăinată, lăsați bilele de aluat să se odihnească pentru 30 de minute, acoperite cu folie.

Încălziți o tigaie de fontă, teflon sau ceramică, la foc mediu, pe aragaz. Pregătiți o farfurie mare întinsă și un prosop curat de bucătărie cu care să acoperiți tortilla imediat ce la veți scoate din tigaie, pentru a nu se răci și întări.

Începeți prin a întinde dintr-o bilă de aluat o tortilla rotundă cu diametrul de aproximativ 20 cm. Dacă se încăpățânează și se strânge, atunci lăsați-o 1-2 minute deoparte și reveniți. Coaceți fiecare tortilla cam 1 minut pe fiecare parte. Dacă o lăsați prea mult, se va întări. În timp ce una se coace, formați-o pe următoarea, până epuizați cele 8 bile. E normal și de dorit ca tortilla să se umfle în timp ce se coc.

Tortilla se servesc preferabil calde. Puteți face wrap-uri cu ele sau folosi pe post de pâine alături de o supă sau cu hummus.

Sursă foto: http-//flic.kr/p/6PMs7d

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-un bol încăpător amestecați bine făinurile cu sarea. 
  2. Încorporați apoi uleiul și apa călduță. 
  3. Dacă este nevoie, mai adăugați câteva linguri de apă, câte una odată, până rezultă un aluat cu care se poate lucra ușor. 
  4. Frământați aluatul 3-4 minute. Apoi împărțiți-l în 8 bile egale ca mărime. 
  5. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau o farfurie încăpătoare înfăinată, lăsați bilele de aluat să se odihnească pentru 30 de minute, acoperite cu folie.
  6. Încălziți o tigaie de fontă, teflon sau ceramică, la foc mediu, pe aragaz. Pregătiți o farfurie mare întinsă și un prosop curat de bucătărie cu care să acoperiți tortilla imediat ce la veți scoate din tigaie, pentru a nu se răci și întări.
  7. Începeți prin a întinde dintr-o bilă de aluat o tortilla rotundă cu diametrul de aproximativ 20 cm. Dacă se încăpățânează și se strânge, atunci lăsați-o 1-2 minute deoparte și reveniți. 
  8. Coaceți fiecare tortilla cam 1 minut pe fiecare parte. Dacă o lăsați prea mult, se va întări.
  9.  În timp ce una se coace, formați-o pe următoarea, până epuizați cele 8 bile. E normal și de dorit ca tortilla să se umfle în timp ce se coc.
  10. Tortilla se servesc preferabil calde. Puteți face wrap-uri cu ele sau folosi pe post de pâine alături de o supă sau cu hummus.

Comentarii