midii belgiene 1 an

Midii belgiene (de la 1 an)

de Sorin
Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Fructe de mare

Timp de preparare

20

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Dacă doriți o rețetă rapidă, accesibilă și care să vă surprindă gustul in mod plăcut vă sugerez această rețetă de midii belgiene cu încredere.

Dacă doriți o rețetă rapidă, accesibilă și care să vă surprindă gustul in mod plăcut vă sugerez această rețetă de midii belgiene cu încredere. Pentru copil, desfacerea midiilor (sub supravegherea unui adult) pentru a scoate bucata comestibilă, poate fi o îndeletnicire distractivă și foarte interesantă.

midii 3

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2 cepe medii
– o crenguță de cimbru
– 1,5 kg midii
– 25 g unt de cocos
– o căpățână de usturoi
– 200ml vin alb sec

Mod de preparare:
Se spală foarte bine midiile cu un burete de sârmă, iar cele desfăcute, sparte, crăpate se aruncă deoarece nu se gătesc.
Între timp se sotează într-o tigaie ceapa și usturoiul tocate mărunt în untul de cocos și puțină apă.
Când au devenit translucide adăugăm vinul, cimbrul si lăsăm să fiarbă neacoperit aproximativ 5 minute, până se evapora alcoolul.
După aceea adăugăm midiile și le lăsăm la foc până se desfac, poate dura 10-20 minute.
După ce opriți focul asezonați cu o legătură de pătrunjel tocată mărunt.
Poftă bună!

midii 4

 

 

 

 

 

 

Foto: www.diversificare.ro

 

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală foarte bine midiile cu un burete de sârmă, iar cele desfăcute, sparte, crăpate se aruncă deoarece nu se gătesc.
  2. Între timp se sotează într-o tigaie ceapa și usturoiul tocate mărunt în untul de cocos și puțină apă.
  3. Când au devenit translucide adăugăm vinul, cimbrul si lăsăm să fiarbă neacoperit aproximativ 5 minute, până se evapora alcoolul.
  4. După aceea adăugăm midiile și le lăsăm la foc până se desfac, poate dura 10-20 minute.
  5. După ce opriți focul asezonați cu o legătură de pătrunjel tocată mărunt.

Comentarii