cartofi dulci pai 1 an

Cartofi dulci pai (de la 1 an)

de Andreea
Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Vă cer copiii cartofi prăjiți? Foarte bine! Acum aveți și o rețetă rapidă, gustoasă și mai ales sănătoasă de cartofi pai – cartofi dulci pai.

Vă cer copiii cartofi prăjiți? Foarte bine! Acum aveți și o rețetă rapidă, gustoasă și mai ales sănătoasă de cartofi pai – cartofi dulci pai.

Cartofi dulci pai

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2-3 cartofi dulci
– 1 lingură de ulei de cocos (în stare lichidă)
– 1 lingură de sirop de arțar sau sirop de malț
– scorțișoară și nucșoară (cam 3/4 de linguriță împreună)
– sare de mare

Mod de preparare:
Cartofii se spală și se taie (cu tot cu coajă) în bețe (mai subțiri sau mai groase, după preferință). Într-un bol se amestecă bine cartofii cu restul ingredientelor.

Se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt într-un singur strat. Se introduc în cuptorul bine încălzit la foc mediu. Se coc aproximativ 30 de minute (depinde de grosimea cartofilor). La jumătatea timpului îi întoarcem pe cealaltă parte.

Se servesc calzi.

Pentru copiii mai mici se elimină coaja și se pasează.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cartofii se spală și se taie (cu tot cu coajă) în bețe (mai subțiri sau mai groase, după preferință). Într-un bol se amestecă bine cartofii cu restul ingredientelor.
  2. Se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt într-un singur strat. Se introduc în cuptorul bine încălzit la foc mediu. Se coc aproximativ 30 de minute (depinde de grosimea cartofilor). La jumătatea timpului îi întoarcem pe cealaltă parte.
  3. Se servesc calzi. Pentru copiii mai mici se elimină coaja și se pasează.