mâncare de arpacaș 10 luni

Mâncare de arpacaș (de la 10 luni)

de Sorin
Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

La fel ca mulți alții, apropiații mei foloseau arpacașul doar pentru colivă, dar după ce au încercat mâncare de arpacaș, au introdus-o în meniul lor.

La fel ca mulți alții, apropiații mei foloseau arpacașul doar pentru colivă, dar după ce au încercat mâncare de arpacaș, au introdus-o în meniul lor. Este o mâncare hrănitoare iar paleta generoasă de legume o transformă într-un preparat aromat și sănătos, plin de vitamine și minerale. Această mâncare de arpacaș este aspectoasă, datorită bobițelor arpacașului și culorilor legumelor. Vă dorim să aveți poftă bună!

Arpacașul este un produs alimentar obținut prin decorticarea boabelor de grâu, orz sau mei, bogat în fibre, proteine, acizi grași – Omega 3 și Omega 6, vitamine și minerale. Într-o alimentație echilibrată, arpacașul reprezintă o alegere sănătoasă, deoarece aduce multe beneficii organismului. Consumul de arpacaș reduce riscul apariției unor afecțiuni, precum diabetul, bolile coronariene, hipertensiunea arterială, obezitatea, afecțiunile cardiovasculare, dar și cancerul. Arpacașul este cicatrizant, are proprietăți tonice, curăță pielea și stabilizează glicemia.

Mâncare de arpacaș

mancare arpacas

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 250g de arpacaș
– 1 linguriță sare (după 1 an)
– 5g cimbru
– 2 cepe medii
– 3 căței de usturoi
– 5g piper negru măcinat
– 2 morcovi medii
– 1 sfecla roșie medie
– 150g conopidă
– 1/2 lămâie
– 1 roșie

Mod de preparare:
Se toacă ceapa mărunt, morcovii și sfecla roșie se toacă cubulețe mici. Conopida se spală bine și se rupe bucățele cât mai mici, iar usturoiul se toacă foarte fin.
Arpacașul se spală în 2-3 ape, după care se prefierbe pentru a evita eventualele surprize.
Roșia se curață de coaja și se toacă cubulețe.

Sotăm ceapa cu o lingură de ulei de măsline, după care adăugăm morcovii, sfecla, conopida, usturoiul, cimbrul si aproximativ 200 ml de apă și lăsăm să se înăbușească legumele. După ce a scăzut apa, adăugăm roșia și arpacașul împreună cu 200 ml de apă și se lasă la foc mic aproximativ 10 minute.
Spre încheiere adăugăm pătrunjelul, zeama de lămâie si coaja de lămâie răzuită.

Pofta bună!

Foto: www.diversificare.ro

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se toacă ceapa mărunt, morcovii și sfecla roșie se toacă cubulețe mici. 
  2. Conopida se spală bine și se rupe în bucățele cât mai mici, iar usturoiul se toacă foarte fin.
  3. Arpacașul se spală în 2-3 ape, după care se prefierbe pentru a evita eventualele surprize.
  4. Roșia se curață de coaja și se toacă cubulețe.
  5. Sotăm ceapa cu o lingură de ulei de măsline, după care adăugăm morcovii, sfecla, conopida, usturoiul, cimbrul si aproximativ 200 ml de apă și lăsăm să se înăbușească legumele. 
  6. După ce a scăzut apa, adăugăm roșia și arpacașul împreună cu 200 ml de apă și se lasă la foc mic aproximativ 10 minute.
  7. Spre încheiere adăugăm pătrunjelul, zeama de lămâie si coaja de lămâie răzuită.   Pofta bună!

Comentarii