Această mâncare de arpacaș este aspectoasă, datorită bobițelor arpacașului și culorilor legumelor. Vă dorim să aveți poftă bună!
La fel ca mulți alții, apropiații mei foloseau arpacașul doar pentru colivă, dar după ce au încercat mâncare de arpacaș, au introdus-o în meniul lor. Este o mâncare hrănitoare iar paleta generoasă de legume o transformă într-un preparat aromat și sănătos, plin de vitamine și minerale.
Arpacașul este un produs alimentar obținut prin decorticarea boabelor de grâu, orz sau mei. Este bogat în fibre, proteine, acizi grași – Omega 3 și Omega 6, vitamine și minerale. Într-o alimentație echilibrată, arpacașul reprezintă o alegere sănătoasă, deoarece aduce multe beneficii organismului. Consumul de arpacaș reduce riscul apariției unor afecțiuni, precum diabetul, bolile coronariene, hipertensiunea arterială, obezitatea, afecțiunile cardiovasculare, dar și cancerul. Arpacașul este cicatrizant, are proprietăți tonice, curăță pielea și stabilizează glicemia.
Ingrediente
Paşii necesari preparării
Sursă foto: Diversificare.ro