mâncare de bame 9 luni

Mâncare de bame (de la 9 luni)

de Oana M
Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Mâncare de bame – bamele sunt sărace în calorii și puternic vitaminizate. Această rețetă este o alegere potrivită pentru un prânz gustos și sănătos!

Mâncare de bame – bamele sunt sărace în calorii și puternic vitaminizate. Această rețetă este o alegere potrivită pentru un prânz gustos și sănătos!

Mâncare de bame

mancare de bame

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:

– 1 kg de bame
– 2 cepe mari
– 2 ardei grași (roșu și verde)
– 5 linguri oțet
– 4-5 linguri ulei
– 1 lingură pastă de roșii
– 1 praf de sare (după 1 an)
– o ceșcuță vin alb (pentru adulți)
mărar

Mod de preparare
Se curăță bamele de codițe și se opăresc într-un litru de apă în care se pun 5 linguri de oțet. Se spală foarte bine și se pun la scurs.
Între timp, ceapa și ardeiul se înnăbușă în câteva linguri de ulei în care turnăm apoi 3-4 căni de apă. Când au început să fiarbă, se adaugă bamele pregătite (apa trebuie sa acopere puțin toate ingredientele).

După aproximativ 30 de minute de fiert, putem pune praful de sare pentru copiii mai mari și o lingură de pastă de roșii făcută în casă. Când sunt aproape gata, pentru adulți putem adăuga ceașca de vin alb. Mai lasăm puțin sa fiarbă cât să iasă alcoolul, iar la final adăugăm mărar tocat.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăță bamele de codițe și se opăresc într-un litru de apă în care se pun 5 linguri de oțet. Se spală foarte bine și se pun la scurs.
  2. Între timp, ceapa și ardeiul se înnăbușă în câteva linguri de ulei în care turnăm apoi 3-4 căni de apă. 
  3. Când au început să fiarbă, se adaugă bamele pregătite (apa trebuie sa acopere puțin toate ingredientele).
  4. După aproximativ 30 de minute de fiert, putem pune praful de sare pentru copiii mai mari și o lingură de pastă de roșii făcută în casă.
  5. Când sunt aproape gata, pentru adulți putem adăuga ceașca de vin alb. 
  6. Mai lasăm puțin sa fiarbă cât să iasă alcoolul, iar la final adăugăm mărar tocat.

Comentarii