cornuleţe cu ciuperci 1 an

Cornuleţe cu ciuperci (de la 1 an)

Masă

Finger food

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Destul de simplu de făcut, cornuleţele cu ciuperci sunt hrănitoare şi gustoase şi pot fi luate în druneţii sau în pacheţelulpentru masa se la grădiniţă.

Destul de simplu de făcut, aceste cornuleţe cu ciuperci sunt hrănitoare şi gustoase şi pot fi luate în drumeţii sau în pacheţelul pentru masa de la grădinița sau școală.

Cornuleţe cu ciuperci

cornulete cu ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– două foi de aluat fraged
– o cană de ciuperci tocate mărunt
– un ardei în oţet
– o lingură măsline verzi fără sâmburi
– 50 g caşcaval ras
– 3-4 linguri ulei de măsline sau floarea soarelui pentru uns
– 2 linguri de smântână

Mod de preparare:
Se întinde aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină. Apoi se taie foaia în forme triunghiulare  lungi de 20 de cm şi cu o lăţime mai mică decât un lat de palmă.
Ciupercile şi ardeiul se toacă mărunt. La fel şi măslinele. Se amestecă toate cu caşcavalul dat pe răzătoarea mică. Se aşează câte puţin din acest amestec pe triunghiurile de foietaj, Se rulează fiecare cornuleţ. Veţi obţine nişte cornuleţe subţirele şi drăgălaşe. Când se aşează în tavă, fiecărui cornuleţ i se dă o formă curbată şi se unge cu smântână folosind un penson curat. Se coc pentru 15 minute în cuptorul preîncălzit la temperature medie.

Sursa foto: https://flic.kr/p/9MWWUn

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se întinde aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină. 
  2. Apoi se taie foaia în forme triunghiulare lungi de 20 de cm şi cu o lăţime mai mică decât un lat de palmă.
  3. Ciupercile şi ardeiul se toacă mărunt. La fel şi măslinele. 
  4. Se amestecă toate cu caşcavalul dat pe răzătoarea mică. 
  5. Se aşează câte puţin din acest amestec pe triunghiurile de foietaj.
  6. Se rulează fiecare cornuleţ. 
  7. Veţi obţine nişte cornuleţe subţirele şi drăgălaşe. 
  8. Când se aşează în tavă, fiecărui cornuleţ i se dă o formă curbată şi se unge cu smântână folosind un penson curat. 
  9. Se coc pentru 15 minute în cuptorul preîncălzit la temperature medie.

Comentarii