cornuleţe tradiţionale 1 an

Cornuleţe tradiţionale (de la 1 an)

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Copiii vor fi bucuroşi să guste bunătăţile pe care le făcea bunica – cornuleţe tradiţionale. Vor fi apreciate și de adulți. Foarte gustoase și sănătoase.

Copiii vor fi bucuroşi să guste bunătăţile pe care le făcea bunica – cornuleţe tradiţionale. Vor fi apreciate și de adulți. Foarte gustoase și sănătoase.

Cornuleţe tradiţionale

6802641004_3bd98e4b25_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 400 făină de grâu
– 300 gr cireşe, prune fără sâmburi (sau 1 borcan de dulceaţă de cireşe fără zahăr)
– 200 gr unt (preferabil făcut în casă)
apă pentru a se lega coca
– puţină sare

Mod de preparare:
Untul se ţine lângă o sursă de căldură timp de aproximativ 10 minute pentru a se înmuia. Într-un vas se pune untul moale cu apa şi cu un praf de sare, se omogenizează şi se frământă cu făină cât cuprinde. Restul de făină se va folosi pentru a se întinde foile. Dacă coca iese prea grasă se poate adăuga încă puţină apă în aluat.

Se întinde coca în foi de 3-5 mm grosime şi se taie în forme pătrate sau triunghiulare, fiecare cu latura de aproximativ 5 cm. Se aşează pe fiecare pătrat sau dreptunghi câte o boabă de fruct /jumătate de linguriță de dulceaţă şi se rulează în formă de cornuleţe.

Se coc cornuleţele în tăvi pregătite dinainte cu foaie de copt, timp de 15-20 de minute urmărind să nu se ardă.

Pentru varianta de post se poate înlocui untul cu ulei de floarea soarelui.

Sursa foto: https://flic.kr/p/bn8jaS

Ingrediente

  • 400 făină de grâu
  • 300 gr cireșe, ,
  • prune, fără sâmburi (sau 1 borcan de dulceaţă de cireşe fără zahăr)
  • 200 gr unt, (preferabil făcut în casă)
  • apă, pentru a se lega coca
  • puţină sare

Paşii necesari preparării

  1. Untul se ţine lângă o sursă de căldură timp de aproximativ 10 minute pentru a se înmuia. 
  2. Într-un vas se pune untul moale cu apa şi cu un praf de sare, se omogenizează şi se frământă cu făină cât cuprinde. 
  3. Restul de făină se va folosi pentru a se întinde foile. 
  4. Dacă coca iese prea grasă se poate adăuga încă puţină apă în aluat.
  5. Se întinde coca în foi de 3-5 mm grosime şi se taie în forme pătrate sau triunghiulare, fiecare cu latura de aproximativ 5 cm. 
  6. Se aşează pe fiecare pătrat sau dreptunghi câte o boabă de fruct /jumătate de linguriță de dulceaţă şi se rulează în formă de cornuleţe.
  7. Se coc cornuleţele în tăvi pregătite dinainte cu foaie de copt, timp de 15-20 de minute urmărind să nu se ardă. ui.
  8. Pentru varianta de post se poate înlocui untul cu ulei de floarea soarel

Comentarii