turtă dulce 1 an

Turtă dulce (de la 1 an)

de Oana
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

30

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Această turtă dulce va deveni desertul și distracția preferată a copiilor! Poftă bună!

Această turtă dulce va deveni desertul și distracția preferată a copiilor! Poftă bună!

Turtă dulce

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 200 grame unt;
– 250 grame zahăr brun(pentru copii peste 3 ani)/sirop de agave, extract de stevia pentru copii sub 3 ani;
– 200 grame făină de secară;
– 300 grame făină de grâu;
– 1 lingură bicarbonat de sodiu stins cu puțină zeamă de lămâie;
– 3 ouă;
– 1 lingură scorțișoară;
– 1 linguriță rasă nucșoară;
– 1 linguriţă ghimbir pudră;
– 1 linguriţă de cuișoare măcinate;
– 1 linguriţă rasă enibahar măcinat;
– vanilie;
– 1 vârf de cuţit sare;

Pentru glazură (de la 3 ani):
– 250 grame zahăr brun pudră;
– 4-5 linguri de suc de portocale.

Mod de preparare:
Se amestecă într-un vas cele două tipuri de făină, zahărul/îndulcitorul, bicarbonatul, mirodeniile și sarea. Se adaugă untul tăiat cubulețe și ouăle. Amestecați până se topește zahărul (dacă e cazul) și până când obțineți un aluat ferm. Acoperiți aluatul și lăsați-l la rece timp de 30 minute.
Întindeți apoi aluatul într-o foaie de jumătate de centimetru grosime și tăiați formele dorite. Puteți folosi forme metalice din comerț, gura unui pahar sau vă puteți juca în voie, împreună cu cei mici.

Așezați apoi formele în tava tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor (încălzit în prealabil la 180 grade) pentru 15-20 de minute.
Lăsați turtele să se răcească și glazurați-le cu ajutorul unui șpriț de cofetărie, al unei pungi găurite sau după fantezia copiilor.

Turtele se servesc reci, după ce glazura s-a întărit.
Micuții vor fi foarte încântați de acest desert pe care îl puteți prepara împreună. Distracție plăcută!

Sursa foto: http://flic.kr/p/9hLCwd

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se amestecă într-un vas cele două tipuri de făină, zahărul/îndulcitorul, bicarbonatul, mirodeniile și sarea. 
  2. Se adaugă untul tăiat cubulețe și ouăle. 
  3. Amestecați până se topește zahărul (dacă e cazul) și până când obțineți un aluat ferm. Acoperiți aluatul și lăsați-l la rece timp de 30 minute.
  4. Întindeți apoi aluatul într-o foaie de jumătate de centimetru grosime și tăiați formele dorite. Puteți folosi forme metalice din comerț, gura unui pahar sau vă puteți juca în voie, împreună cu cei mici.
  5. Așezați apoi formele în tava tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor (încălzit în prealabil la 180 grade) pentru 15-20 de minute.
  6. Lăsați turtele să se răcească și glazurați-le cu ajutorul unui șpriț de cofetărie, al unei pungi găurite sau după fantezia copiilor.
  7. Turtele se servesc reci, după ce glazura s-a întărit.Micuții vor fi foarte încântați de acest desert pe care îl puteți prepara împreună. Distracție plăcută!

Comentarii