Supă cremă de conopidă 1 an

Supă cremă de conopidă (după 1 an)

de Adelina
Masă

Cină

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Această supă cremă de conopidă este un preparat caracterizat prin simplitate, dar totodată plin savoare datorită condimentelor care o pun în valoare.

Astăzi vă propunem o rețetă de supă cremă de conopidă, caracterizată prin simplitate, dar totodată prin savoare datorită condimentelor care o vor pune în valoare.

Supă cremă de conopidă

Supă cremă de conopidă

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-o oală mică punem apa la fiert împreună cu morcovul şi ceapa, tăiate în bucăţi mari. 
  2. Cu circa 15 minute înainte de oprirea focului, adăugăm şi bucheţelele de conopidă.
  3. Când legumele sunt fierte, le scurgem de supă, pe care o lăsăm într-o altă oală, mixăm legumele cu ajutorul unui blender, după care subţiem cu supa şi laptele. 
  4. Asezonăm totul cu sare şi şofran, iar abia când ajunge în farfurie cu puţin piper negru, frunze de busuioc şi zeamă de lămâie.
  5. Pentru garnitură tăiem bucheţelele de conopidă (păstrăm cam o jumătate de conopidă din cantitatea totală) în felii mai subţiri, după ce aceasta a fost ținută în apă fiartă cu sare timp de aproximativ 4 minute.
  6. Într-o tigaie punem uleiul de masline și aruncăm bucățile de conopidă la sotat împreună cu oregano, boabele de coriandru și puțină sare. Această garnitură poate fi servită în loc de crutoane.

Garnitură:

Mod de preparare:

Într-o oală mică punem apa la fiert împreună cu morcovul şi ceapa, tăiate în bucăţi mari. Cu circa 15 minute înainte de oprirea focului, adăugăm şi bucheţelele de conopidă.

Când legumele sunt fierte, le scurgem de supă, pe care o lăsăm într-o altă oală, mixăm legumele cu ajutorul unui blender, după care subţiem cu supa şi laptele. Asezonăm totul cu sare şi şofran, iar abia când ajunge în farfurie cu puţin piper negru, frunze de busuioc şi zeamă de lămâie.

Pentru garnitură tăiem bucheţelele de conopidă în felii mai subţiri, după ce aceasta a fost ținută în apă fiartă cu sare timp de aproximativ 4 minute.

Într-o tigaie punem uleiul de masline și aruncăm bucățile de conopidă la sotat împreună cu oregano, boabele de coriandru și puțină sare. Această garnitură poate fi servită în loc de crutoane.

Foto: diversificare.ro

Comentarii