Astăzi vă propunem o rețetă de supă cremă de conopidă. Această supă este caracterizată prin simplitate, dar mai ales prin savoare datorită condimentelor care o vor pune în valoare.
Într-o oală mică punem apa la fiert împreună cu morcovul şi ceapa, tăiate în bucăţi mari.
Cu circa 15 minute înainte de oprirea focului, adăugăm şi bucheţelele de conopidă.
Când legumele sunt fierte, le scurgem de supă, pe care o lăsăm într-o altă oală, mixăm legumele cu ajutorul unui blender, după care subţiem cu supa şi laptele.
Asezonăm totul cu sare şi şofran, iar abia când ajunge în farfurie cu puţin piper negru, frunze de busuioc şi zeamă de lămâie.
Pentru garnitură tăiem bucheţelele de conopidă (păstrăm cam o jumătate de conopidă din cantitatea totală) în felii mai subţiri, după ce aceasta a fost ținută în apă fiartă cu sare timp de aproximativ 4 minute.
Într-o tigaie punem uleiul de masline și aruncăm bucățile de conopidă la sotat împreună cu oregano, boabele de coriandru și puțină sare. Această garnitură poate fi servită în loc de crutoane.