brioșe pufoase 3 ani

Brioșe pufoase (de la 3 ani)

de Vali
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Brioșe pufoase și aromate – un desert ideal, iar fructele uscate-prune, merișor, caise – le îmbogățesc calitățile nutritive.

Brioșe pufoase și aromate – un desert ideal. Iar fructele uscate-prune, merișor, caise – le pot îmbogăți calitățile nutritive imediat.

Brioșe pufoase

5458391899_13ba1a223b_z

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 100 g unt moale
– 3 ouă
– 150 g zahăr brun (pentru copiii mai mici de 3 ani puteți folosi: sirop de agave, pudră de stevia, fructoză);
– 200 g iaurt
– 300 g făină
– fructe uscate
– mirodenii
– 1 plic praf de copt
– sare

Mod de preparare:
Setați cuptorul la 180 °C. Aranjați hârtia specială într-o tavă pentru brioșe. Într-un bol cerneți făina, adăugați praful de copt și zahărul/îndulcitorul, un praf de sare, bucățile de fructe uscate și amestecați, după care formați o gaură in mijloc.
Bateți oul peste care adăugați untul și iaurtul, apoi turnați această compoziție peste mixul de faină și amestecați ușor. Se pune amestecul în forme.

Țineți tava aproximativ 3 minunte la foc puternic (180 grade), apoi dați focul la minim.
Scoateți tava după alte 25 de minute. Lasați brioșele să se răcească 5 minute, înainte de a le transfera pe un grătar de prăjituri. Se servesc calde sau complet reci, dar sunt cele mai bune în ziua în care au fost făcute.

Dacă vreți le puteți transforma imediat în cupcakes adăugând toppingul preferat 🙂

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Setați cuptorul la 180 °C. Aranjați hârtia specială într-o tavă pentru brioșe.
  2.  Într-un bol cerneți făina, adăugați praful de copt și zahărul/îndulcitorul, un praf de sare, bucățile de fructe uscate și amestecați, după care formați o gaură in mijloc.
  3. Bateți oul peste care adăugați untul și iaurtul, apoi turnați această compoziție peste mixul de faină și amestecați ușor. 
  4. Se pune amestecul în forme.
  5. Țineți tava aproximativ 3 minunte la foc puternic (180 grade), apoi dați focul la minim.
  6. Scoateți tava după alte 25 de minute. 
  7. Lasați brioșele să se răcească 5 minute, înainte de a le transfera pe un grătar de prăjituri.
  8.  Se servesc calde sau complet reci, dar sunt cele mai bune în ziua în care au fost făcute.
  9. Dacă vreți le puteți transforma imediat în cupcakes adăugând toppingul preferat :)

Comentarii