prăjiturele cu migdale și mere 1 an

Prăjiturele cu migdale și mere

de Carmen
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Prăjiturele cu migdale și mere, delicioase, numai bune de servit cu ceai sau lapte!

Aceste prăjiturele cu migdale și mere sunt gustarea perfectă pentru cei mici. Migdalele sunt o sursă importantă de magneziu și vitamina E, iar merele conțin fibre, calciu și potasiu. În plus, rețeta e ușor de preparat și suntem convinse că va avea mare succes.

Ingrediente

  • 1 cană migdale, migdale crude (sau resturile de la laptele de migdale), fulgi de migdale pentru ornat (opțional)
  • 3 mere, mici
  • 1/2 linguriță scortișoară
  • 2 linguri sirop de arțar, sau alt îndulcitor

Paşii necesari preparării

  1. Migdalele se hidratează peste noapte și se mărunțesc bine în robotul de bucătărie sau cu ajutorul unei râșnițe.
  2. Merele se spală, se curăță și se dau pe răzătoarea mare.
  3. Se amestecă cu migdalele mărunțite (sau cu pulpa care v-a rămas de la laptele de migdale), scorțișoara și îndulcitorul.
  4. Se formează prăjiturelele cu mâinile (ca niște chifteluțe) și se pun într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
  5. Se așază deasupra fulgii de migdale, dacă ați optat pentru ei.
  6. Se lasă în cuptor, la foc mic, aproximativ 30 de minute sau până ce s-au rumenit ușor.
  7. Întoarceți prăjiturelele după 15 minute.
  8. Scoteți-le din tavă după ce s-au răcit.
Pont: Dacă folosiți migdalele rămase de la prepararea laptelui, este posibil să rezulte o compoziție prea zemoasă pentru a putea fi modelată. În acest caz, se pot adăuga tărâțe sau făină de ovăz, pentru a obține consistența dorită.

Poftă bună!

Sursă foto: http://flic.kr/p/9zGGy2