Top 5 reţete cu conopidă

Supă cremă de conopidă

Crudă sau gătită în diverse moduri, conopida este o altă membră a familiei cruciferelor pe care s-o includem cu regularitate în meniul copiilor şi al nostru.

Crudă sau gătită în diverse moduri, conopida este o altă membră a familiei cruciferelor pe care s-o includem cu regularitate în meniul copiilor şi al nostru. Calităţile sale nutritive oferă organismului beneficii precum:  acţiune detoxifiantă, antioxidantă şi  antiinflamatoare, iar lista nu se termină aici. Pentru mai multe detalii despre compoziţia conopidei, precum şi vârsta recomandată introducerii în alimentaţia bebeluşilor, citiţi articolul: Conopida – soră bună cu broccoli.

Iată care sunt cele mai apreciate 5 reţete cu conopidă:

1. Supă cremă de conopidă (după 1 an)

Supele cremă se prepară extrem de uşor, iar secretul stă în condimentele folosite, care oferă savoare preparatului și îl pun în valoare. Aceasta supă cremă de conopidă elimină într-un mod foarte original crutoanele din pâine, înlocuindu-le cu buchetele de conopidă, sotate şi aromate. Garnitură de conopidă se poate folosi cu succes şi alături de peste sau o salată cu legume de sezon.

2. Piure de conopidă și broccoli (de la 10 luni)

Odată fierte și condimentate bucheţelele de conopidă şi broccoli, puteţi alege să presărați brânzică de casă uşor sfărâmată şi să îl consumaţi ca atare. Adăugaţi un praf de sare și este un fel principal săţios şi gustos, chiar şi pentru cei mari. Piureul poate fi folosit şi ca garnitură la pește, pentru întreaga familie. Se servește cu suc de roșii de casă, îmbogățit cu busuioc proaspăt și puţin usturoi.

3. Budincă de conopidă cu dovlecel (de la 1 an)

Budinca de conopidă cu dovlecel este un preparat perfect pentru o seară răcoroasă de toamnă, fie că o folosim ca o gustare consistentă sau o cină uşoară. Este recomandată copiilor mai mari de 1 an datorită brânzei sărate şi a oulălor, care sunt folosite întregi. Deşi nu va ieşi la fel de pufoasă, budinca se poate face cu gălbenuşuri şi brânzica de casă, pentru cei mai micuţi, după vârsta de 10 luni.

4. Bulgur cu broccoli şi conopidă (de la 1 an)

Bulgurul este obţinut din crupele mai multor specii de grâu, în general din grâu dur. Crupele sunt boabe de cereale ale cărui prim strat protector a fost îndepărtat, dar includ germenele și tărâța, bulgurul fiind recunoscut ca o specialitate din cereale integrale. Legumele sunt sotate, având la final o consistenţă uşor crocantă, aldente, aşadar preparatul acesta este potrivit copiilor mai mari, care ştiu să mestece bucăţi ceva mai tari. Pentru cei mai puţin experimentaţi cu bucăţile se pot găti legumele cu mai multă apă, până ating consistenta dorită.

5. Conopidă coaptă (de la 10 luni)

Aceste buchetele crocante de conopidă se pot servi ca finger food, garnitura pentru peşte sau împreună cu un sos aromat de roşii sau avocado. În funcţie de gust, puteţi obţine o conopidă crocantă sau mai moale, pentru copiii micuţi. Eventual se poate zdrobi uşor cu furculiţa dacă abia acum îşi fac antrenamentul cu bucăţele mai mari. Vă dau un pont: imediat ce le scot din cuptor rad un strat fin de caşcaval pe deasupra. Se topește rapid și face deliciul baiețelului meu.

Vă doresc poftă bună!