Bulgur cu broccoli si conopidă

de Adelina
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

bulgur cu broccoli si conopidă 1 an
Timp de preparare

10

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Bulgur cu broccoli și conopidă, o rețetă în care am descoperit beneficiile și gustul bulgurului! De atunci, îl folosim mult mai des.

Încercați această rețetă de bulgur cu broccoli si conopidă! Va fi cu siguranță un succes! Este sățioasă, sănătoasă și are un gust foarte bun.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru început desfacem conopida și broccoli în buchete nici prea mici, nici prea mari. 
  2. Sotăm usturoiul tăiat cubulețe în ulei de măsline și puțină apă, după care putem adăuga legumele, iar pe parcurs adăugăm și untul, alături de sare. 
  3. Ar fi de preferat ca legumele să se gătească aldente, însă după aproximativ 10 minute, ele deja o să se rumenească puțin, să nu uitați sa amestecați cam din minut în minut.
  4. În timp ce legumele sunt pe foc, punem cam 2 căni de apă la fiert. 
  5. După ce apa începe să clocotească o oprim, adăugăm bulgurul, sarea și îl lăsăm să absoarbă apa, în circa 10 minute.
  6. După această operațiune, îl scurgem de apă și îl amestecăm cu legumele, după ce acestea sunt gata.

Acest preparat poate fi consumat ca atare sau ca și garnitură. Poftă bună !

Sursă foto: Diversificare.ro