supă cremă de conopidă și broccoli 10 luni

Supă cremă de conopidă și broccoli

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

15

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Ingredientele din supa cremă de conopidă și broccoli se gătesc relativ repede, așa că poate fi un preparat salvator când vreți ceva bun, rapid, cu succes garantat.

O altă supă pe care eu o numesc “la minut”: supă cremă de conopidă și broccoli. Legumele folosite se gătesc relativ repede, așa că este o rețetă salvatoare cu succes garantat. Deși băiețelul meu nu se dă în vânt nici dupa broccoli, nici după conopidă, în general, supa aceasta este mereu apreciată.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Legumele se spală bine și se curăță.
  2. Între timp, se pune un vas cu apă pe foc (aproximativ 1,5 litri de apă). Când fierbe apa, se pune cartoful tăiat în sferturi și morcovul în rondele de 1-2 cm lățime.
  3. După 10 minute de adaugă buchețelele de broccoli și conopidă și se mai lasă să fiarbă încă 10 minute.
  4. Se stinge focul și se scot legumele pe o farfurie ca să se răcească mai repede. Când încă sunt călduțe se mixează în blender și se adaugă din apa în care au fiert până obții consistența dorită.
  5. Se adaugă iaurtul, drojdia, verdeața și uleiul doar atunci când s-a răcit suficient cât să poată fi mâncată.
  6. Opțional, pentru părinți și copii mai mari de 1 an, se poate adăuga un praf de sare și/sau puțin piper.
Supa merge de minune cu crutoane sau o felie de pâine cu maia. O combinație puțin neobișnuită pe care o mai practicăm noi, este supa cu salată verde. Salata se pregătește din orice tip de frunze verzi, cu puțină zeamă de lămâie, ulei și sare (numai după vârsta de 1 an) și se așază în castronul cu supă.

Eu mă întorc la castronul de supă (al doilea deja), iar vouă vă doresc poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro