Tocăniță de ciuperci 2 ani

Tocăniță de ciuperci (de la 2 ani)

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

50

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Tocăniță de ciuperci, o mâncare consistentă și gustoasă, bogată în proteine și vitamine. Se servește cu mămăligă și se prepară super repede.

Toamna este momentul ideal pentru o tocăniță de ciuperci, un preparat consistent și gustos, bogat în proteine și vitamine.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru această tocăniță cu ciuperci se pot folosi cam toate tipurile de ciuperci care se găsesc în comerț. Dacă vreți să folosiți bureți culeși din pădure (de exemplu bureți galbeni sau gălbiori, după cum sunt cunoscuți) aceștia trebuie întâi fierți timp de 30 de minute, scurși și spălați.
  2. Se îndepărtează codițele și se toacă (în cazul bureților nu trebuie scoase codițele).
  3. Nu trebuie tocate foarte mărunt, bucățile de ciuperci ar trebui să fie cam de 1-2 cm.
  4. Apoi se curăță și se toacă ceapa mărunt. 
  5. Se ia o tigaie și se pune pe foc. 
  6. În tigaie se pune puțină apă și ulei, apoi se adugă ceapa care se înăbușește câteva minute, până devine translucidă.
  7. Peste ceapă se toarnă o ceașcă de apă și ciupercile tocate. 
  8. Se lasă la foc până când scad ciupercile ca volum la jumătate. 
  9. Se adaugă sare, mărarul și usturoiul tocate mărunt și se amestecă. 
  10. Se mai ține pe foc timp de 10 minute.
  11. Se adaugă sucul de roșii și se fierbe încă 5-10 minute. 
  12. La final se adaugă și pătrunjelul tocat, după care se oprește focul. Se servește cu mămăligă. Poftă bună!
Pentru tocănița cu ciuperci se pot folosi cam toate tipurile de ciuperci care se găsesc în comerț. Dacă vreți să folosiți bureți culeși din pădure (de exemplu bureți galbeni sau gălbiori, după cum sunt cunoscuți) aceștia trebuie întâi fierți timp de 30 de minute, scurși și spălați, iar apoi se poate continua după instrucțiunile de mai jos.

Ciupercile se spală bine. Se îndepărtează codițele și se toacă (în cazul bureților nu trebuie scoase codițele). Nu trebuie tocate foarte mărunt, bucățile de ciuperci ar trebui să fie cam de 1-1,5 cm sau 2 cm.

Apoi se curăță și se toacă ceapa mărunt. Se ia o tigaie și se pune pe foc. În tigaie se pune puțină apă și ulei, împreună cu ceapa, care se înăbușește câteva minute, până devine translucidă. Peste ceapă se toarnă o ceașcă de apă și ciupercile tocate. Se lasă la foc până când scad ciupercile ca volum la jumătate. Se adaugă sare, mărarul și usturoiul tocate mărunt și se amestecă. Se mai ține pe foc timp de 10 minute. Se adaugă sucul de roșii și se fierbe încă 5-10 minute. La final se adaugă și pătrunjelul tocat, după care se oprește focul.

Se servește cu mămăligă. Poftă bună!

Sursa foto: https://flic.kr/p/9tAVjX 

 

Comentarii