pateu vegetal 1 an

Pateu vegetal (de la 1 an)

Masă

Gustare

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Pate

Ingredient principal

Leguminoase

Timp de preparare

20

Timp de gătire

120

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Pentru a asigura necesarul de proteine, fibre şi vitamine în alimentaţia copiilor puteţi să le oferiţi acest pateu vegetal făcut în casă.

Pentru a asigura necesarul de proteine, fibre şi vitamine în alimentaţia copiilor puteţi să le oferiţi acest pateu vegetal făcut în casă.

Pateu vegetal

4196559591_ace71e3b40_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 300 g boabe de soia
– 3-4 linguri ulei de măsline
– câţiva căţei de usturoi
– o ceapă verde
măsline negre
– 3-4 ciuperci fierte sau miez de nucă măcinat
– suc de roşii
– zeamă de lămâie
– verdeaţă (pătrunjel, mărar)
apă

Mod de preparare:
Boabele de soia se pun la înmuiat în multă apă peste noapte. Dimineaţa se scurg, se spală şi se pun la fiert într-o oală mai mare. Timpul de fierbere este relativ mare, cam două ore. După ce au fiert, se scurg şi se lasă puţin să se mai răcească. Se opreşte o cană din apa de la fiert. Apoi se pun boabele calde în blender împreună cu  toate celelalte ingrediente şi cu cana de apă de la fiert. Se poate păstra la frigider timp de două-trei zile în vas acoperit.
Sursa foto:  https://flic.kr/p/7oQsXH

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Boabele de soia se pun la înmuiat în multă apă peste noapte.
  2. Dimineaţa se scurg, se spală şi se pun la fiert într-o oală mai mare. Timpul de fierbere este relativ mare, cam două ore.
  3. După ce au fiert, se scurg şi se lasă puţin să se mai răcească. 
  4. Se opreşte o cană din apa de la fiert.
  5.  Apoi se pun boabele calde în blender împreună cu  toate celelalte ingrediente şi cu cana de apă de la fiert. 
  6. Se poate păstra la frigider timp de două-trei zile în vas acoperit.

Comentarii