Salată de varză cu dressing de muștar 10 luni

Salată de varză cu dressing de muștar

de Eugenia
Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Salată

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

15

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Suntem mult prea obișnuiți cu ideea că cina trebuie gătită. Ei bine, nu e chiar așa, prin urmare pentru o sâmbătă seară noi ne-am hrănit foarte bine cu această salată de varză cu dressing de muștar.

Sâmbătă seara am petrecut mult timp afară, așa că nu am putut pregăti cina. Dar aveam cumpărăturile făcute deja. Prin urmare, iar am inventat ceva rapid, gustos și sănătos. Mai exact, o salată de varză cu dressing de muștar.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Tocați mărunt varza și puneți-o într-un castron.
  2. După ce aveți tocată toată cantitatea de varză dorită, puneți puțină sare peste ea, amestecați-o ușor cu mâna și lăsați-o 5 minute așa, pentru a-și îmblânzi puțin textura.
  3. Apoi tocați pătrunjelul și adăugați-l peste varză împreună cu porumbul boabe, năutul fiert în prealabil, măslinele și zeama de lămâie.
  4. Amestecați salata cu lingura de lemn și lăsați-o deoparte până pregătiți dressing-ul de muștar.
  5. Într-un bol, puneți ingredientele pentru dressing (muștar, fulgi de drojdie inactivă, 1 lingură de ulei de măsline, apă și semințe de cânepă) și amestecați-le bine cu o lingură. Dacă doriți ca dressing-ul să fie mai lichid, mai puteți adăuga apă.

Recunosc că mi-a lipsit din această farfurie puțin ardei roșu tocat mărunțel. Dar nu mai aveam în casă și am ales să o las așa. Cert este faptul că în mai puțin 15 minute am pregătit cina pentru întreaga familie și fiecare dintre noi a servit câte o porție (sau două :)) generoasă din această salată de varză cu dressing de muștar.

Sursă foto: Diversificare.ro