Prima masă de Crăciun alături de bebeluș

Mulțumim, Alina, pentru idei!

Îmi amintesc cu drag de primul nostru Crăciun cu cel mic. Mă rog, al doilea, la primul avea doar câteva zile :). Îmi amintesc că mi-am dorit să fie special pentru noi toți, copil, părinți și bunici deopotrivă. Pe lângă brad, colinde și cadouri am încercat să pregătesc și un meniu deosebit și pentru cel mic (între noi fie vorba, la vârsta asta nu e chiar nevoie, dar pentru multe dintre noi, mamele, contează :)).

Pentru ca ne dorim ca masa de Crăciun să fie un moment deosebit, vă oferim câteva idei pentru primul Crăciun alături de bebeluș.

1. Așezați-l pe cel mic cu voi la masă. Bebelușul se va simți important și va fi încântat să vă privească și să vă asculte.

2. Pentru un bebeluș fericit și vesel, nu suprapuneți masa festivă cu orarul lui de somn sau de plimbare. Ideal ar fi să o stabiliți la o oră la care de obicei bebelușul servește masa. Va fi foarte încântat când va vedea că toată lumea face același lucru ca și el.

3. Cel mai probabil va dori să guste din preparatele voastre, așa că nu-i refuzați această plăcere. Ce ocazie poate fi mai bună ca întreaga familie să mănânce sănătos? 🙂

4. În funcție de vârsta celui mic și respectând alimentele introduse, puteți găsi variante de meniu și pentru cel mic. Sau, de ce nu, ați putea găti aceleași feluri de mâncare pentru întreaga familie. Vă dăm noi câteva idei: “sărmăluțe” din frunze de salată verde, umplute cu piure de conopidă, tartine din pâine de casă cu cremă de brânză sau pateu de avocado cu broccoli, fursecuri cu banane, biscuiți în formă de brăduț sau stea, mere coapte, umplute cu cremă de orez cu scorțișoară sau nucșoară, budincă de ciocolată.

5. Decorul poate fi la fel de important și-l poate convinge pe cel mic să mănânce mai cu poftă. Puteți crea diferite forme sau figurine din mâncare sau folosi culori diverse, bebelușul va fi încântat să descopere ceva nou!

6. Ascultați colinde! Ce poate fi mai potrivit la o ocazie așa de specială. Cu siguranță vor avea un efect pozitiv și asupra copilului. Iar dacă le fredonați și voi, surpriza va fi și mai mare.

7. Pentru că vrem ca cel mic să se simtă cât mai în largul lui, masa de Crăciun ar trebui să fie în familie, cu persoane apropiate și cunoscute celui mic.

Vă dorim un Crăciun liniștit alături de cel mic!

Sursă foto: http://flic.kr/p/5Q9Dnp