Biscuiți pentru bebeluși (de la 7 luni)

Biscuiți pentru bebeluși – acești biscuiți sunt gustosi și numai buni de ronțăit de bebelușii cărora le ies dințișorii.
Biscuiți pentru bebeluși

Ingrediente:
– 125 g făină de ovăz
– 125 g făină de orez
– 100 g făină de mei
– 2 linguri ulei de măsline (pomace) sau alt ulei rezistent la temperaturi înalte
– 125 ml suc de portocale
– 2 pere dulci
nucșoară

Mod de preparare:
Se amestecă și se frământă toate ingredientele până ce coca se dezlipește de pe degete. Apoi se întinde o foaie și, cu un pahar se decupează formele. Se pun într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se lasă în cuptor până ce s-au rumenit.

Pentru a se păstra moi, păstrați-i într-o pungă de hârtie. Însă nici dacă s-au întărit nu e o problemă. Îi puteți da prin răzătoare și adăuga ca și praf de biscuiți în piureul de fructe.

Sursa foto: http://flic.kr/p/8YHfSu

Author: Eugenia

Înainte de orice, sunt mama a 2 copii mâncăcioși și jucăuși. Le mulțumesc că au (re)adus în viața noastră de părinți ocupați mâncarea sănătoasă, gustoasă și preparată în casă.

Share This Post On
  • sunt recomandati inca de la 6 -7 luni? Ps: nu stiu cum sa primesc pe mail comentariile noi aparute la acest post. ms

    • Cred că de la vârsta de 7 luni sunt numai buni biscuiții ăștia. Revin cu un comentariu pentru partea tehnică 🙂

  • mersi

  • buna din nou, tocmai am incercat reteta si nu mi-a reusit. coca nu se dezlipeste de maini, e ff lipicioasa. pot s-o dreg cumva?

    • Bună Adriana,

      Coca are într-adevăr o textură lipicioasă. Îi poți modela în mâini, pe care le-ai udat în prealabil. Biscuiții ăștia nu arată ca cei obișnuiți, dar sunt foarte buni pentru cei mici, crede-mă 🙂 Succes!

  • loredana

    cu faina integrala din grau merg facuti?

    • @Loredana: Cred că poți folosi și făină de grâu, dar de preferat dacă bebelușul are peste 7 luni, pentru a evita eventualele reacții alergice la glutenul conținul de grâu.
      Mai multe detalii despre grâu și alte cereale poți afla de aici.

  • loredana

    i-am facut, au iesit buni, dar tari. Bibi are 11 luni. I-a mancat tati.

    • Bună Loredana,

      Într-adevăr, biscuiții ies buni dar destul de tari. Asta din pricina faptului că nu au nici un ingredient care să-i frăgezească.
      Fetița me îi ronțăia cu precădere atunci când îi ieșeau dinții și o mâncau gingiile destul de tare.

  • Alice

    Oare in loc de pere dulci ar merge 2 banane f coapte ???

    • @Alice: Cred că ar merge și cu banane foarte coapte. Dacă folosești pere, care sunt mai zemoase, păstrezi cantitatea de suc de portocale. Însă, dacă folosești banane cred că ar trebui mărită cantitatea de suc. te rugăm să ne spui cum au ieșit cu banane 🙂

  • Nicoleta

    Buna! Vroiam sa va intreb la cate grade se pune cuptorul?

  • Nicoleta, 180 de grade.

  • Marilena

    Buna, am incercat biscuitii si nu au iesit. Cu ingredientele date de voi a iesit un aluat foarte moale, nici vorba de intins foaie. Am mai adaugat mei si ovaz, dar au iesit foarte tari si fara nici un gust.
    Pe scurt, am pierdut timpul si materialele folosite 🙁

  • Marilena, biscuiţii făcuţi fără agenţi de creştere nu au cum să fie similari celor din comerţ. Eu am mâncat biscuiţi făcuţi după reţeta de mai sus, foarte buni.
    Adaugă un pic de sare, o banană ca înlocuitor de “grăsime” şi 2-3 linguri de nucă de cocos, dacă îţi place, pentru un plus de gust.
    Având în vedere compoziţia naturală a biscuiţilor, îî poţi măcina şi folosi în piureul de fructe, pentru a-i spori valoarea nutritivă. Multă baftă!

  • Mihaela

    Faina de mei/ovaz/orez se poate obtine si din meiul/ovazul/orezul rasnit in risnita de cafea?

    • Mihaela, da, așa se obține făina, prin râșnire.

  • Maria

    Ca sa nu se mai lipeasca puteti sa intindeti foaia de coca in folie de plastic alimentara.
    Si eu am incercat sa fac biscuitii si mi-au iesit tari, iar ultima transa foarte tari pentru ca am mai adaugat faina – probabil umiditatea din aer a inmuiat foarte tare coca si nu mai reuseam sa fac nimic cu ea, pana si folia plastica se lipea de coca. Fetita mea nu reusea sa ii manance, doar ii umezea un pic, iar cand am incercat sa ii sparg in mojar a fost un chin. Cred ca daca ati adauga un pic de bicarbonat de sodiu ar ajuta; pana si biscuitii de la Organix pentru bebelusi au bicarbonat si ulei.

  • maria

    cu faina de hrisca a incercat careva? as vrea sa pun in locul fainii de orez..

  • maria

    aaa si inca o intrebare… Cu ce as putea sa inlocuiesc sucul de portocale in aceasta reteta? noi inca nu mancam citrice, plus ca nici nu am in casa acum

    • Buna Maria, eu am incercat cu suc din mere proaspete si cu lapte vegetal. Cred ca nu am facut niciodata reteta ca la carte, doar cantitatile le-am respectat si au iesit ok, destul de tari dar gustosi si numai buni pentru gingii.

  • acum o incerc asa: faina de hrisca, faina de ovaz, faina de mei si ft putina faina de grau integrala, o banana, 2 mere ionatan, sucul de la o portocala mare, 2 ling ulei de masline si putin unt (sperand sa nu fie tari, stiu ca grasimea ajuta la fragezire, putina nuca de cocos, putin susan. sunt la cuptor!

    • Suna super bine! Sa ne spui cum au iesit, mai ales partea de fragezime 🙂

  • alina

    am facut si eu biscuitii acestia, imi plac sunt buni,intradevar sunt tari dar i-am dat pe razatoare sau la robot, dar nu cumva contin gluten?Pentru ca faina de ovaz contine gluten.

  • cele 2 pere se dau pe razatoare si se adauga in aluat?

    • Buna Maria, perele pot fi date pe răzătoare, pasate cu mixerul, cum iti este mai usor. Succes!

  • Ioana

    Eu am facut biscuitei din faina de ovaz,mei si faina de orez cu ulei de masline si suc de pere. Clar ca nu sunt ca si cei din comert, sunt tari si cu greu reusesc sa ii topesc in suculet ca sa ii dau masmarutei mele (asta cand ii vrea). Noroc ca am facut o punga intreaga, caci fac ce fac si ajung seara mereu sa rontai cate unul sau doi:)

    • Buna Ioana, intr-adevar sunt cam tari, dar numai buni de rontait si de cei mari. Eu i-am dat si prin rasnita de cafea ca sa-i fac praf 🙂

  • Alina

    si eu am facut reteta..acum ii am la cuptor. Dar spune-mi te rog, la cantitatile mentionate chiar ai reusit sa intinzi coca si sa faci forme? Pt ca mie mi-a iesit foarte moale. Eu am mai adaugat faina si tot nu am reusit sa o intind si sa fac forme…

  • Andreia

    Multumesc de reteta! Eu am modificat-o puțin astfel: am păstrat cantitatile de cereale dar am pus un strop de unt cat o nuca, un sfert de cana de lapte, suc de coacaze cat sa fie cantitatea de lichid din reteta si dacă nu am avut decat o para, am completat cu piersica 🙂
    Au ieșit un pic acrisori, cam tari si prea puțin sfaramiciosi pt gustul meu. Tudor – 11 luni – nu reuseste sa ii inmoaie dar dați prin razatoare cu fructe sau iaurt i-au plăcut mult!

    • Multumim, Andreia! Intr-adevar sunt putin cam tari, dar, cum ai spus si tu, dati razatoare sunt minunati. Multumim si pentru varianta ta de reteta!

  • Alx

    voi de unde cumparati fainile de cereale? sau cerealele si apoi le rasniti… cu ce? sunt safe pentru bebelusi? stiu ca cerealele integrale consumate zilnic sunt destul de toxice, chiar si pt copiii mai mari, nu neaparat bebelusi. merci!

    • Oana J.

      Bună Alex, eu cumpăr cereale integrale de la plafar sau magazine naturiste pe are le râșnesc în râșnița robotului de bucătărie, dar merge și cea de cafea. Acidul fitic din cerealele integrale este considerabil redus sau chiar eliminat prin anumite metode de preparare, cum ar fi înmuierea sau germinarea.

      • Alx

        merci mult de raspuns si va felicit pentru site. truly inspirational 🙂

  • mary

    buna fetelor!voi cat timp ati lasat biscuitii in cuptrul incins?

    • Mary, biscuiții se lasă la cuptor până când se rumenesc. Lasă-i 15 minute și apoi verifică dacă sunt gata. În funcție de cum arată îi mai lași sau nu.

      • mary

        multumesc anca, eu i-am lasat cam 25 min si sau cam ars dar i- am mancat eu

  • Ludmila

    Daca pun suc de morcov in loc de suc de portocale,e bine?

    • Carmen Calin

      Merita incercat, Ludmila. Vor avea alta aroma, dar cred ca merge cam orice fel de lichid.

  • eu

    reteta asta se poate incerca de la 6 luni sau doar dupa ce am testat cate 4 zile fiecare ingredient?

    • Carmen Calin

      Buna, se recomanda sa fie testata toleranta la fiecare aliment inainte de a prepara reteta.

  • lili

    i-am facut si eu ptr bebe si nu au iesit! coca iese foarte moale, a trebuit sa mai completez cu fainuri…..la final au iesit tari si amari pe deasupra…..nicio atractie ptr bebe! fotografia afisata nu este a acestor biscuiti…..

    • Cristina

      exact asa am patit si eu

  • Andreea Archip

    Lili, mulțumim de feedback! Eu personal nu am făcut încă acești biscuiți dar i-am mâncat dați prin răzătoare și mi-au plăcut foarte mult la gust. Se pot adăuga la cereale sau la piure de fructe.
    Îți pot da niște ponturi dacă vrei să îi mai încerci altă dată:
    – după ce amesteci făinurile, lasă aluatul să se odihnească minim 30 min, chiar în frigider. În acest timp apa se absoarbe mai bine și se întărește aluatul și de la temperatura scăzută;
    – poți adăuga o linguriță de bicarbonat și mai mult ulei de măsline pentru a fi mai fragezi.
    Am păstrat rețeta simplă gândindu-ne la vârsta fragedă la care se pot oferi acești biscuiți.
    Aceste tipuri de făinuri fără gluten sunt mai amărui decât tipurile de făină albă cu care suntem noi obișnuiți.
    Poza este luată într-adevăr de pe Flickr. Nu avem întotdeauna oportunitatea de a face poze creațiilor noastre, așa că luăm poze de pe acel site și notăm asta în sub rețetă.

  • Carmen Calin

    Buna, nu stiu ce sa va zic, la momentul cand am facut reteta, mie mi-a iesit consistenta ok, cel putin din cate imi amintesc. Intr-adevar, sunt tari, dar totusi buni de rontait. Copilului meu i-au placut atunci. Cat priveste fotografiile, acestea sunt cu titlu indicativ (link-ul este mentionat la sfarsit) si nu ne apartin decat acolo unde se mentioneaza http://www.diversificare.ro, acestea ilustrand preparatul.

  • Vintila Florentina

    Eu am facut reteta fara faina de mei, ca nuam gasit azi la plafar, si au iesit super ok. Pere le-am facut pireu cu sucul de portocale si uleiul de masline, apoi am incorporat in amestecul de faina si i-am pus in tava cu lingura. Baiatul i-a mancat imediat! Multumesc de inspiratie!

    • Andreea Archip

      Mulțumim de feedback Florentina!

  • Ioana Lazar

    Eu am folosit pentru baietelul meu biscuiti pentru bebelusi de la Plasmon ( fara gluten). I-am comandat de pe net ( aici: http://pravalialuibebe.ro/biscuiti-pentru-bebelusi-plasmon/biscuiti-pentru-bebelusi-plasmon-fara-gluten ) Medicul mi i-a recomandat si am fost incantati. Dar am inceput in ultima vreme sa fac si eu in casa biscuiti insa e greu sa gasesti o reteta fara gluten. Am sa incerc si eu reteta aceasta!

    • Dana

      Observ ca au zahar si arome. Eu nu indraznesc sa-i dau copilului meu inainte de 1 an.

    • IoanaCM

      @Ioana: poți scoate făina de ovăz și ai o rețetă de biscuiți fără gluten. În plus, dacă dorești poți înlocui ovăzul cu altă cereală fără gluten despre care poți citi în articolul nostru: http://diversificare.ro/alimente/2011/03/cerealele-cand-facem-cunostinta-bebelusului-cu-ele/ Lucrul fascinant la găti este că te poți juca cu ingredientele și poți avea mereu ceva nou și bun 😉

  • adriana

    poate cu putin avocado?e o grasime naturala.o sa incerc azi sa vad cum ies.

  • poxa

    NU FACETI BISCUITII ASTIA! Sunt o pierdere de timp, produse si nervi. Ori instructiunile ori proportiile sunt gresite. Dupa ce am amestecat ingredientele, a iesit ceva foarte moale si am adaugat fainuri pana s-a dezlipit de pe degete coca. Apoi am lasat coca la frigider o vreme si apoi am intins-o cu facaletul, taiat in forme. A iesit ceva care miroase oribil, are gust oribil – sper ca macar cainele sa ii manance.

    Poate ca daca nu as mai fi adaugat fainuri si as fi pus direct in tava cu lingura maclavaisul cum a zis si Florentina mai jos ar fi iesit ceva comestibil – nu stiu, nu voi mai incerca.

    • Rețeta aceasta presupune și frământarea compoziției, care, la inceput, este destul de moale. Biscuiții sunt tari, de aceea sunt potriviți pentru perioada în care apar dinții și copilul simte nevoia de a masa gingiile cu ceva tare. Se pot păstra într-o pungă de plastic pentru a se înmuia puțin. Ne pare rău că nu a ieșit de data asta. În privința gustului, este o chestiune de preferințe. Mulți dintre cititorii care au încercat această rețetă au fost încântați. Sunt sigură că veți găsi pe site o altă rețetă care să vă placă 🙂

      • Raluca Bodnaras

        Buna Catalina,
        Ca sa facem acesti biscuiti sanatosi, cum procedam cu fainile din reteta?
        Cum se pot inmuia fainile integrale?

        Multumesc