biscuiți numai buni pentru erupții dentare 8 luni

Biscuiți numai buni pentru erupții dentare (de la 8 luni)

de Andreea
Masă

Cină

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Biscuiți

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Acești biscuiți sunt numai buni de “ros” pentru a alina durerile ce însoțesc erupțiile dentare – biscuiți numai buni pentru erupții dentare.

Acești biscuiți sunt numai buni de “ros” pentru a alina durerile ce însoțesc erupțiile dentare – biscuiți numai buni pentru erupții dentare.

Biscuiți numai buni pentru erupții dentare

biscuiți de ros

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– ¾ cană făină de grâu integrală (150 g)
– 2 Lg germeni de grâu
– 1 gălbenuș de ou
– 2 Lg melasă sau sirop de malț /alt îndulcitor natural
– 2 Lg ulei vegetal
– 1-3 Lg lapte vegetal
– un praf de scorțișoară și unul de nucșoară
extract de vanilie
Lg- lingură

Mod de preparare:
Într-un bol de amestecă ingredientele uscate. Facem o groapă în mijloc în care amestecăm ingredientele lichide (ou, ulei, melasă, 1 Lg lapte). Cu mâna sau cu lingura de lemn amestecăm toate ingredientele. Vrem să obținem un aluat cu care se lucrează ușor. Dacă este prea uscat, adăugăm câte o lingură de lapte pe rând, până obținem consistența dorită.

Lăsăm aluatul să se odiheanscă 15 minute, timp în care încălzim cuptorul la 180 grade. Întindem aluatul pe o suprafață înfăinată și tăiem biscuiții în formă dreptunghiulară, groși de 1/2 cm. Cu ajutorul unei scobitori puteți scrie numele copiilor sau inițiala sau ce vă dictează imaginația.

Se coc 12-15 minute, până capătă o culoare maronie- bronzată.

Acești biscuiți sunt puțin dulci dar totuși gustoși. Numai buni de ronțăit și de alinat durerile ce vin odată cu erupțiile dentare.

Sursă foto: http://flic.kr/p/7Z1F3e

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-un bol de amestecă ingredientele uscate. Facem o groapă în mijloc în care amestecăm ingredientele lichide (ou, ulei, melasă, 1 Lg lapte). 
  2. Cu mâna sau cu lingura de lemn amestecăm toate ingredientele. 
  3. Vrem să obținem un aluat cu care se lucrează ușor. 
  4. Dacă este prea uscat, adăugăm câte o lingură de lapte pe rând, până obținem consistența dorită.
  5. Lăsăm aluatul să se odiheanscă 15 minute, timp în care încălzim cuptorul la 180 grade. 
  6. Întindem aluatul pe o suprafață înfăinată și tăiem biscuiții în formă dreptunghiulară, groși de 1/2 cm. 
  7. Cu ajutorul unei scobitori puteți scrie numele copiilor sau inițiala sau ce vă dictează imaginația.
  8. Se coc 12-15 minute, până capătă o culoare maronie- bronzată.
  9. Acești biscuiți sunt puțin dulci dar totuși gustoși. Numai buni de ronțăit și de alinat durerile ce vin odată cu erupțiile dentare.

Comentarii