Budincă de “ciocolată” (de la 8 luni)

Această budincă de “ciocolată” este un desert cu pudră de roșcove, potrivit chiar și pentru bebeluși. Suntem siguri că și părinții vor fi încântați.

Budincă de “ciocolată”

Ingrediente:

  • ½ avocado
  • o lingură de pudră de roșcove
  • 3-4 curmale fără sâmburi
  • 3 linguri de apă plată / filtrată
  • un fruct (strugure, prune, piersici etc.)

 

Mod de preparare:

  1. Avocado se curăță și se taie cubulețe.
  2. Curmalele se lasă la înmuiat pentru aproximativ o oră.
  3. Avocado, curmalele, pudra de roșcove și apa se amestecă în blender până se obține o cremă.
  4. Compoziția se toarnă în boluri / pahare care se pun la rece pentru o oră.
  5. Se servește cu bucățele de fructe proaspete.
  6. Dacă se dorește, fructele pot fi pasate odată cu celelalte ingrediente.

Sursă foto: http://flic.kr/p/6gbNQ4

Author: Carmen

Mulțumită băiețelului meu năzdravan am început să explorez zona culinară. Așa am făcut chiar o pasiune pentru găsirea acelor variante apetisante și sănătoase pentru el, dar și pentru noi.

Share This Post On
  • O rețetă grozavă, mai ales pentru vegetarieni.
    Noi ne-am abonat la ea de cel puțin 2 ori pe săptămână. Ne place tare tare!

  • Am încercat-o și noi astă seară și a ieșit absolut delicioasă. Moaca a mâncat de nu-mi venea să cred 🙂 Încercați-o părinți atât pentru cei mici cât și pentru voi. Merită!

  • Mă bucur că v-a plăcut budinca! E într-adevăr un desert ușor, foarte bun și sănătos.

  • Claudia C

    Dar de unde pudra de roscove?

    • Eu am luat pudra de roscove (sau carob) de la un Plafar. Se gaseste si la alte magazine naturiste sau bio.

  • Claudia C

    ok, multumesc, nu stiam.

  • Pingback: UrbanKid.ro()

  • Pingback: Dulciuri pentru bebelusi: astazi clatite, chec cu banane, budinca de ciocolata si negrese fara foc | Filmul vietii, in cuvinte()

  • crina

    Se poate folosi si sirop de roscove? La Plafarul unde am fost eu, nu aveau decat sirop.

    • Buna Crina, din cate stiu eu siropul de roscove se foloseste pe post de indulcitor. In reteta se foloseste pudra de roscove in loc de cacao (poti sa incerci cacao daca copilul are peste 3 ani).

  • Raluca

    Am facut si eu acum, iese DELICIOASA! Regret ca nu am pus cantitati duble, ca ar mai fi vrut.

    • Ne bucuram ca v-a placut, Raluca! Te mai asteptam!

  • reteta e luata din emisiunea dr Oz

    • Carmen Calin

      Buna Simona, poti sa-mi spui din ce emisiune? Intreb pentru ca eu am vazut pe net mai multe variante in aceeasi idee, am si facut mai multe dintre ele cu modificari sau nu. E genul de reteta pe care improvizezi in functie de ce ai prin casa sau ai chef sa mananci: banana sau caju in loc de avocado, fructe uscate, cacao in loc de roscove, miere de albine, sirop de agave etc in loc de curmale. Asa a rezultat reteta de fata. Ar fi chiar interesant sa descopar ca exact aceleasi ingrediente au fost folosite in emisiunea lui Dr Oz. Multumesc!

  • bebele meu este mare fitos de copil, nu reusesc sa ii dau mai nimic de mancare si sunt cam disperata nu mai stiu ce sa ii introduc in meniu, are 6 luni jumatate si este foarte dezvoltat pentru varsta lui as vrea sa ii pot da deserturile acestea minunate dar din pacate nu ii pot da fainoase si nici prea multe fructe pentru ca nu le mananca o sa incerc sa ii fac acest desert poate in sfarsit o sa manance ceva

  • Buna! In loc de avocado merge mar sau banana?

    • Bună! NU am încercat niciodată rețeta cu alt fruct, dar cred că merge mai degrabă banana, căci este mai apropiată ca și consistență de avocado. Cred că poți experimenta și cu mărul, dar vei obține o consistență diferită.

  • Rodica

    in stilul meu caracteristic … in bucatarie …. am reusit sa stric si reteta asta :)). Nu am avut-o la indemana si am facut dupa ureche: 1 avocado, 4 curmale, 5 lingurite roscova, o piersica si jumatate de pahar de apa …. in fine bebe a mancat dar Fata nu … am pus prea multa pudra roscova. Maine incerc iar dar cu mai putin. Oricum eu si bebe am mancat.

    • Carmen Calin

      :))) Daca a fost mancata, inseamna ca n-a fost asa ingrozitoare 🙂

  • Bianca

    super reteta! mateo e pur si simpu incantat

  • Daniela Zarnica

    se folosesc curmale deshidratate?

    • Andreea Archip

      Bună Daniela! Se folosesc curmale deshidratate. Mai poți folosi și acel soi mai “cărnos” de curmale- mazafati, din Iran. Se găsesc și la noi în piețe, unde se aduc și alte fructe uscate, semințe, condimente, etc. Vin ambalate în cutii. Pe acelea nu mai e nevoie să le rehidratezi.

  • Claudia Simut

    Scoasa din frigider ar trebui sa aiba alta consistenta decat inainte? Mie mi s-a parut la fel de moale, doar ca era rece. Mie mi-a iesit ca o crema, nu budinca.

    • Bună, Claudia! Ar trebui să se întarească, dar foarte puțin. Cred că depinde și de fructul folosit, unele sunt mai apoase, altele mai puțin. De regulă, eu adaug și o jumătate de banană care îi dă o consistență mai “bățoasă” 🙂