sparanghel şi cartofi noi cu dressing de lămâie 9 luni

Sparanghel şi cartofi noi cu dressing de lămâie

de Roxana
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O reţetă rapidă, uşor de preparat şi pe placul celor mici – sparanghel şi cartofi noi cu dressing de lămâie.

O reţetă rapidă, uşor de preparat şi pe placul celor mici – sparanghel şi cartofi noi cu dressing de lămâie. Apreciat de copii și de adulți.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăţă sparanghelul: se îndepărtează părţile lemnoase. 
  2. Dacă are o coajă tare, aceasta se poate rade. Se taie în bucaţi de aproximativ 2-3 cm.
  3. Se fierb cartofii într-o cantitate mică de apă, timp de aproximativ 15 min. 
  4. Se adaugă sparanghelul şi se lasă la fiert aproximativ 4 minute, alături de cartofi. 
  5. Pentru dressing, se amestecă uleiul de măsline, coaja de lămâie rasă, sarea (optional) şi cimbrul. Acesta se adaugă peste legume. 

Se serveşte cald.

Sursă foto: http://flic.kr/p/bGwj2z