sparanghel şi cartofi noi cu dressing de lămâie 9 luni

Sparanghel şi cartofi noi cu dressing de lămâie (de la 9 luni)

de Roxana
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O reţetă rapidă, uşor de preparat şi pe placul celor mici – sparanghel şi cartofi noi cu dressing de lămâie.

O reţetă rapidă, uşor de preparat şi pe placul celor mici – sparanghel şi cartofi noi cu dressing de lămâie. Apreciat de copii și de adulți.

Sparanghel şi cartofi noi cu dressing de lămâie

7022141523_66af86fd1c_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– câteva tulpini de sparanghel
– 3 cartofi noi tăiaţi în cubuleţe
– 1 lingură ulei de măsline
– coajă rasă de la o lămâie
– un praf de sare (opţional)
– o lingură de cimbru

Mod de preparare:
Se curăţă sparanghelul: se îndepărtează părţile lemnoase. Dacă are o coajă tare, aceasta se poate rade. Se taie în bucaţi de aproximativ 2-3 cm.

Se fierb cartofii într-o cantitate mică de apă, timp de aproximativ 15 min. Se adaugă sparanghelul şi se lasă la fiert aproximativ 4 minute, alături de cartofi. Pentru dressing, se amestecă uleiul de măsline, coaja de lămâie rasă, sarea (optional) şi cimbrul. Acesta se adaugă peste legume. Se serveşte cald.

Sursa foto: http://flic.kr/p/bGwj2z

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăţă sparanghelul: se îndepărtează părţile lemnoase. 
  2. Dacă are o coajă tare, aceasta se poate rade. Se taie în bucaţi de aproximativ 2-3 cm.
  3. Se fierb cartofii într-o cantitate mică de apă, timp de aproximativ 15 min. 
  4. Se adaugă sparanghelul şi se lasă la fiert aproximativ 4 minute, alături de cartofi. 
  5. Pentru dressing, se amestecă uleiul de măsline, coaja de lămâie rasă, sarea (optional) şi cimbrul. Acesta se adaugă peste legume. 
  6. Se serveşte cald.

Comentarii