grisine cu parmezan 1 an

Grisine cu parmezan (de la 1 an)

de Miruna
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Chipsuri

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Grisine cu parmezan – pot constitui o gustare sănătoasă și gustoasă. Cu o textură moale care se topește ușor sunt potrivite pentru a fi servite copiilor după vârsta de 1 an.

Grisine cu parmezan – pot constitui o gustare sănătoasă și gustoasă. Cu o textură moale care se topește ușor sunt potrivite pentru a fi servite copiilor după vârsta de 1 an.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-un vas topiți untul, adăugați laptele și puneți-le pe aragaz să se încălzească până când ajung la o temperatură de 37º - 40º C. 
  2. Apoi adăugați drojdia și amestecați. Încorporați făina și parmezanul și frământați până veți obține o cocă puțin umedă, dar nelipicioasă. Întindeți coca pe un blat curat.
  3. Împăturiți coca aducând marginile spre interior și apăsând cu degetele pe toată suprafața ei. Repetați mișcarea până obțineți o cocă de dimensiunea unei coli A5. Puneți coca într-un vas pe care îl acoperiți cu o cârpă puțin umedă și împăturiți-o apăsând cu degetele pe ea. 
  4. Acoperiți vasul și lăsați aluatul la crescut pentru 30 de minute. Repetați frământarea și mai lăsați să crească încă 30 de minute.
  5. Întindeți coca pe o suprafață curată, tăiați cu un cuțit fâșii mici pe care le rulați la lungimea dorită. Așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgați-le în cuptorul încins la 180º C pentru aproximativ 30 de minute.
  6. Update: Iată și un scurt material video cu prepararea rețetei alături de Nadia din cadrul emisiunii Totul despre mame.
  7. Notă - ingredientele sunt pentru 25 grisine
Într-un vas topiți untul, adăugați laptele și puneți-le pe aragaz să se încălzească până când ajung la o temperatură de 37º – 40º C. Apoi adăugați drojdia și amestecați. Încorporați făina și parmezanul și frământați până veți obține o cocă puțin umedă, dar nelipicioasă. Întindeți coca pe un blat curat.

Împăturiți coca aducând marginile spre interior și apăsând cu degetele pe toată suprafața ei. Repetați mișcarea până obțineți o cocă de dimensiunea unei coli A5. Puneți coca într-un vas pe care îl acoperiți cu o cârpă puțin umedă și împăturiți-o apăsând cu degetele pe ea. Acoperiți vasul și lăsați aluatul la crescut pentru 30 de minute. Repetați frământarea și mai lăsați să crească încă 30 de minute.

Întindeți coca pe o suprafață curată, tăiați cu un cuțit fâșii mici pe care le rulați la lungimea dorită. Așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgați-le în cuptorul încins la 180º C pentru aproximativ 30 de minute.

Update: Iată și un scurt material video cu prepararea rețetei alături de Nadia din cadrul emisiunii Totul despre mame.

Comentarii