Soté de broccoli, conopidă și mazăre

Masă

Finger food

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Soté de broccoli, conopidă și mazăre 8 luni
Timp de preparare

20

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Soté de broccoli, conopidă și mazăre – un reparat rapid, aromat și versatil, apreciat de toți membrii familiei, indiferent de vârstă.

Soté de broccoli, conopidă și mazăre este un preparat rapid, aromat și versatil. Va fi apreciat de toți membrii familiei, indiferent de vârstă! Partea frumoasă este că se poate combina cu o multitudine de preparate, atât de variate – de la pește sau chiftele, la bulgur, cușcuș ori quinoa, iar lista rămâne deschisă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

 1. Se pune un vas cu apă la fiert, cu un praf de sare, acoperit cu capac, timp în care se pregătesc legumele.
 2. Buchetele de broccoli și conopidă se spală bine, se taie în buchețele mai mici și se trec din nou printr-un jet de apă. Se lasă la scurs.
 3. Când apa fierbe, se poate pune deja mazărea, bine spălată și ea. Am folosit mazăre congelată, însă, dacă este proaspătă, cu atât mai bine! Lăsăm să fiarbă 10-15 minute, încât boabele de mazăre să fie aproape fierte.
 4. Se adaugă buchețelele de broccoli și conopidă care vor fierbe pentru încă 5 minute.
 5. Se scurge apa, se transferă legumele într-o strecurătoare și se trec rapid printr-un jet de apă rece. Acest lucru va opri procesul de gătire și va preveni înmuierea excesivă a legumelor. Pentru copiii care preferă o consistență mai moale, se poate sări peste acest pas, iar legumele se pot acoperi cu capac pentru câteva minute. Lăsând legumele să se gătească ușor, "al dente", acestea își vor păstra mai multe din substanțele nutritive și îi ajută pe cei mici să exerseze mestecatul alimentelor ușor crocante.
 6. Într-un vas încăpător se încălzește untul, la foc mic, împreună cu usturoiul tăiat felii sau zdrobit cu marginea lamei cuțitului și tocat mărunt. Acest pas durează foarte puțin, doar cât să se topească bine untul, fără a prăji usturoiul.
 7. Se adaugă legumele fierte și se amestecă bine.
 8. Se mai țin legumele pe foc 2-3 minute amestecând frecvent.
 9. Se stropește totul cu ulei de măsline.
 10. Se presară sare, piper după gust și se adaugă busuiocul tocat mărunt.
 11. Pentru copiii mai mari de 3 ani se adaugă și semințe de pin, ca atare, iar pentru cei mai mici se mărunțesc bine pentru a preveni riscul de înec. Soté-ul de broccoli, conopidă și mazăre acompaniază perfect peștele pregătit la cuptor, însă, eu am ales să îl combin cu bulgur. Rezultatul a fost de succes atât pentru copii, cât și pentru adulți.
Sugestie:

Soté-ul de broccoli, conopidă și mazăre acompaniază perfect peștele pregătit la cuptor, însă eu am ales să îl combin cu bulgur. Rezultatul a fost de succes atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Sursă foto: Diversificare.ro