File de peşte cu piper (de la 1 an)

peste cu piper Ingrediente:
– 600 g peşte (4 bucăţi a câte 150 g)
– o lingură de unt de casă
– o jumătate de lămâie
– 3 linguri de ulei de măsline
– puţină sare
piper colorat râşnit sau sfărâmat cu lingura

Mod de preparare:
Se pregăteşte o tavă unsă cu ulei peste care se întinde hârtie de copt. Peste hârtie se întinde cu mâna untul.
Cele 4 fieluri de peşte (poate fi cod, şalău sau alt peşte preferat) se condimentează cu piperul sfărâmat. Se aşează apoi toate fileurile pe hârtia de copt în tavă. O fâşie cât mai subţire de coajă de lămâie se întinde peste fileurile de peşte. Se stropesc fileurile cu zeamă de lămâie şi cu ulei de măsline.
Se acoperă tava cu o bucată de hârtie de copt şi se introduce în cuptorul bine încins în prealabil.
După 15 minute peştele este gata de servire. Se serveşte pe pat de legume sau păstăi, stropit cu sosul lăsat în tavă.

Atenţionări: copiii trebuie supravegheaţi atunci când mănâncă peşte deoarece există posibilitatea să mai fie câte un os rătăcit prin farfurie.

Sursa foto: https://flic.kr/p/eMuozw

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On