morcovi cu chimen la cuptor 3 ani

Morcovi cu chimen la cuptor (de la 3 ani)

de Sorin
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Morcovi cu chimen la cuptor, o rețetă numai bună de încercat la o masă în familie. Pot fi folosiți alături de orice alt fel de mâncare dorim.

Morcovi cu chimen la cuptor, o rețetă numai bună de încercat la o masă în familie și nu numai. Acest mod de a prepara morcovii ne ajută să-i putem folosi alături de orice alt fel de mâncare dorim.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Morcovii se curăță de coajă și se lasă întregi, iar semințele de chimen se zdrobesc.
  2. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
  3. Luați aproximativ 1,5 m de hârtie de copt și împăturiți-o pe jumătate, pentru a-i dubla grosimea.
  4. Așezați toate ingredientele (cu excepția vinului și a condimentelor) în mijlocul hârtiei de copt.
  5. Ridicați marginile și colțurile spre centru, apoi turnați vinul alb sau supă de legume pentru cei mici și condimentați.
  6. Se împachetează bine și se prinde hârtia cu scobitori.
  7. Se introduce pachetul astfel format în cuptorul preîncălzit și se coace pentru aproximativ 35-40 de minute. S-ar putea să mai fie nevoie de câteva minute dacă morcovii au fost maturi.
  8. Acești minunați morcovi se pot servi alături de orice fel de mâncare doriți.
  9. Mențiune:   Folosirea vinului în preparatele pentru copii este sigură atâta timp cât alimentele sunt gătite corect. Este nevoie de o perioadă extinsă de gătire pentru a se elimina complet alcoolul din preparat, așadar nu folosiți băuturi alcoolice în rețete care au un timp redus de preparare termică. Dacă totuși sunteți sceptici, înlocuiți vinul cu supă clară de legume.
Acești minunați morcovi se pot servi alături de orice fel de mâncare doriți.

Mențiune:

Folosirea vinului în preparatele pentru copii este sigură atâta timp cât alimentele sunt gătite corect. Este nevoie de o perioadă extinsă de gătire pentru a se elimina complet alcoolul din preparat, așadar nu folosiți băuturi alcoolice în rețete care au un timp redus de preparare termică.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Comentarii