frisca-din-crema-de-cocos 1 an

Frişcă din cremă de cocos

Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Crăciun

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Semințe & nuci

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Frişcă din cremă de cocos reprezintă alternativa vegetală pentru persoanele alergice la proteina laptelui de vacă, dar şi pentru iubitorii de cocos.

Am în minte această reţetă de frișcă din cremă de cocos de foarte multă vreme şi am avut parte de multe frământări până am ajuns la rezultatul final. Am căutat neîncetat o reţetă potrivită, fără să îmi dau seama cât eram de aproape. Făceam de ceva vreme cremă de cocos şi nu mi-a trecut prin minte să o bat cu mixerul până acum. Este o reţetă simplă, dar de efect și cu un gust uimitor.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Înainte de a începe treaba, ne asigurăm că vasul în care vom bate frişca, paletele mixerului şi crema de cocos sunt reci. Ar trebui să stea la frigider minim 6 ore, dacă nu peste noapte.
  2. Se sparg nucile de cocos ca aici şi apoi se prepară crema de cocos după rețeta de aici.
  3. Crema se lasă la frigider peste noapte, iar a doua zi se pregătește frişca.
  4. Crema de cocos se bate pentru un minut, după care se adaugă prima lingură de zahăr pudră.
  5. Continuăm să batem cu mixerul pentru încă 2-3 minute. Mixarea cremei va aera frişca şi o va face mai pufoasă.
  6. După cele trei minute, se adaugă cea de-a doua lingură de zahăr şi se continuă mixarea pentru încă 2-3 minute.
  7. Se adaugă extractul de vanilie şi se continuă mixarea pentru încă 2 minute.
  8. Dacă frişca se foloseşte la ornatul prăjiturilor, se adaugă şi întăritorul de frişcă. După mixare se poate păstra frişca într-un recipient de sticlă cu capac, până la 5 zile.
Sursă foto: Diversificare.ro