Chiftele cu dovlecel şi vânătă 12 luni

Chiftele cu dovlecel şi vânătă (de la 1 an)

Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

15

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Chiftele cu dovlecel şi vânătă – un “finger food” delicios și hrănitor. Un mod subtil de a introduce dovlecelul în meniul copiilor pretențioși.

Aceste chiftele cu dovlecel și vânătă sunt un “finger food” delicios și hrănitor. Iată o modalitate prin care puteți introduce dovlecelul și vânăta, în mod subtil, în meniul copiilor pretențioși 🙂

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Dovlecelul şi vânăta se dau pe răzătoarea mare, morcovul pe cea mică, iar peste legume se toarnă zeama de lămâie pentru a evita oxidarea.
  2. Se presară o linguriță de sare şi se amestecă bine, după care se lasă să stea 5-10 minute, timp în care legumele îşi lasă apă.
  3. Se storc bine în mână pentru a îndepărta lichidul în exces, se adaugă urda, oul, verdeaţa, ceapa verde, bicarbonatul amestecat cu făina, după care se omogenizează bine compoziția.
  4. Dacă la final rezultă o compoziţie prea moale, se mai pot adăuga câteva linguri de făină.
  5. Se formează biluțe de mărimea unui ou, se aplatizează şi se aşază pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, apoi se introduc în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.
  6. După 10-15 minute se întorc pe partea cealaltă şi se mai coc 10 minute.
  7. Opțional, chiftelele se pot gati într-o tigaie antiaderentă, unsă cu puțin ulei rezistent temperaturi ridicate.
  8. Sunt delicioase împreună cu sos guacamole sau salată de crudităţi.
  9. Observație: Acest preparat se poate face și fără vânătă, situație în care se va suplimenta compoziția cu încă un dovlecel.   Poftă bună!
Observație: Acest preparat se poate face și fără vânătă, situație în care se va suplimenta compoziția cu încă un dovlecel.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro