Tortul doamnei Angela 12 luni

Tortul doamnei Angela (cu mere și făină fără gluten)

de Eugenia
Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Alergeni

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Tortul doamnei Angela este foarte bun și merită degustat și devorat atât de copii, cât și de părinții și bunicii lor.

Matei este băiețelul minunat al colegei mele, Cătălina, și își serbează ziua de naștere chiar azi. Așa că, nimic mai potrivit decât tortul doamnei Angela!
Te vei întreba probabil, cine este doamna Angela… Ei bine, este o doamnă distinsă și minunată din viața mea, care azi mi-a fost sursă de inspirație pentru acest tort aniversar. Le mulțumesc amândurora!
Dar acum să vă spun cât de ușor se prepară acesta:

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Înainte de a te apuca de treabă, îți recomand să îți pregătești toate ingredientele pe blatul de lucru. Cu ele aproape, totul va merge șnur, iar tortul pare a se face singur.
  2. Pornește cuptorul pentru a se încălzi.
  3. Într-un bol, sparge cele 2 ouă și amestecă-le puțin cu telul de la stânga la dreapta.
  4. Adaugă laptele bătut, uleiul, coaja de portocală și lămâie, praful de copt și făina presărată ușor, la final.
  5. Amestecă bine compoziția și dă-o deoparte.
  6. Acum vei trece la pregătirea merelor: înainte de toate, spală-le foarte bine cu jet de apă rece, decojește-le și rade-le într-un bol. Adaugă peste ele scorțișoara și amestecă-le bine.
  7. Într-un vas de sticlă uns cu puțin ulei, pune o jumătate din compoziția de blat obținută.
  8. Deasupra ei, presară o lingură de griș integral fără gluten, apoi pune într-un strat generos merele amestecate cu scorțișoara.
  9. Peste mere se așază restul de compoziție de aluat păstrând totuși o lingură de aluat peste care să pui, cu ajutorul unei strecurători, o linguriță de cacao.
  10. Compoziția maronie obținută va avea rol decorativ, pentru a ura și în acest mod inedit "La multi ani frumoși" sărbătoritului.
  11. După ce l-ai și ornat, introdu tava în cuptor, cu foc mediu, până când vei observa că s-a rumenit deasupra. 
Tortul este foarte bun și merită degustat și devorat atât de copii, cât și de părinții și bunicii lor.
La mulți ani frumoși, Matei!
Sursă foto: Diversificare.ro