Aceste eclere sunt delicioase şi destul de simplu de făcut, iar cu cât sunt mai mici cu atât sunt mai apreciate de copii.
Aceste eclere sunt delicioase şi destul de simplu de făcut, iar cu cât sunt mai mici cu atât sunt mai apreciate de copii.
Ingrediente:
– o ceaşcă de apă
– un vârf de sare
– 12 linguri de ulei
– 10 linguri pline vârf cu făină
– 5 ouă
Mod de preparare:
Apa se pune la fiert cu uleiul într-un tuci (ceaun) sau o oală cu fund dublu, din inox. Când fierbe se adaugă sarea și făina pregătită dinainte şi se amestecă rapid la foc mic. Se ia de pe foc și se lasă la răcit. Când e rece se adaugă cele 5 ouă, amestecând rapid până la omogenizare.
Se pune compoziţia într-o pungă şi se toarnă într-o tavă unsă cu ulei sub forma unor bastonaşe. Se pune la cuptor, la foc potrivit fără a se deschide uşa.
După ce s-au copt și s-au răcit, se taie pe lungime, se umplu cu cremă de vanilie şi se dau cu glazură sau cremă de ciocolată.
Sursa foto: https://flic.kr/p/atsJYo
Comentarii