Eclere

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Ouă

eclere 1 an
Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Eclere sau mini choux-uri delicioase pe care le veți savura pe loc.

Aceste eclere sunt delicioase şi destul de simplu de făcut. Cu cât sunt mai mici cu atât sunt mai apreciate de copii.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Apa se pune la fiert cu uleiul într-un tuci (ceaun) sau o oală cu fund dublu, din inox. 
  2. Când fierbe se adaugă sarea și făina pregătită dinainte şi se amestecă rapid la foc mic. 
  3. Se ia de pe foc și se lasă la răcit. Când e rece se adaugă cele 5 ouă, amestecând rapid până la omogenizare.
  4. Se pune compoziţia într-o pungă şi se toarnă într-o tavă unsă cu ulei sub forma unor bastonaşe. Se pune la cuptor, la foc potrivit fără a se deschide uşa.

După ce s-au copt și s-au răcit, se taie pe lungime, se umplu cu cremă de vanilie şi se dau cu glazură sau cremă de ciocolată.

Sursă foto: https://flic.kr/p/atsJYo