vinete la cuptor cu suc de roșii și brânză 3 ani

Vinete la cuptor cu suc de roșii și brânză (peste 3 ani)

de Andreea
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

55

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Sosul de roșii este unul dintre cele mai delicioase sosuri și ținând cont că nu conține lactate sau grăsimi, și cel mai sănătos și ușor. Alături de vinete, alcătuiesc o mâncare simplă și bună – vinete la cuptor cu suc de roșii și brânză.

Sosul de roșii este unul dintre cele mai delicioase și mai sănătoase. Alături de vinete, alcătuiesc o mâncare simplă și bună – vinete la cuptor cu suc de roșii și brânză.

Vinete la cuptor cu suc de roșii și brânză

Vinete la cuptor cu suc de roșii și brânză

Ingrediente:

Mod de preparare:– 1/2 de vânătă mare sau una medie

– 300 ml suc/bulion de roșii
– 2 căței de usturoi
– o crenguță de cimbru
– 2 frunze de țelină
– 50g brânză feta sau telemea de oaie
– 2 lingurițe de pesto din roșii uscate la soare (opțional)
– *sare dacă trebuie

Vânăta (necurățată) se taie felii groase de 0.5-1 cm. Se sărează și se lasă pe o farfurie să elimine apă. Ulterior, feliile se șterg cu câteva șervețele.

Dacă sucul de roșii este mai lichid se lasă pe foc să se mai îngroașe, împreună cu cimbrul, frunzele de țelină și cățeii de usturoi pisați. Dacă aveți bulion mai consistent, lăsați-l pe foc doar câteva minute împreună cu aceleași condimente pentru a se întrepătrunde gusturile. Frunzele de țelină se aruncă în ambele cazuri după fierberea pe aragaz.

Cuptorul se încălzește la 180 de grade Celsius. Feliile de vinete șterse de apă se așează pe grătarul cuptorului. Dedesubt puneți un vas termorezistent cu puțină apă în el. În felul acesta, vinetele se coc în abur până când se înmoaie aproximativ 10-15 minute.

Într-o tavă sau un vas yena (unse cu puțin ulei) se așează feliile de vinete sprijinite una pe cealaltă. Peste ele se toarnă sosul de roșii (cu tot cu crenguța de cimbru) și se lasă în cuptor la foc mediu pentru 30-40 minute. Sunt gata când vinetele sunt moi și pătrunse de sos. După 15 minute de la introducerea în cuptor, cu o lingură “udați” vinetele cu sosul din tavă.

Când scoatem vinetele din cuptor presărăm brânza mărunțită și opțional, sosul pesto din roșii uscate.

*Nu am menționat sarea pentru că e bine să țineți cont de cât de sărate sunt sucul de roșii și brânza. Dacă folosiți pesto din roșii uscate vă reamintesc că și el este sărat.

Sursă foto: http://flic.kr/p/7XedaJ

Ingrediente

 • 1/2 de vânătă, mare sau una medie
 • 300 ml suc/bulion de roșii, , 2 lingurițe de pesto din roșii uscate la soare (opțional)
 • 2 căței de usturoi
 • o crenguță de cimbru
 • 2 frunze de țelină
 • 50 g brânză, feta sau telemea de oaie
 • sare, dacă trebuie

Paşii necesari preparării

 1. Vânăta (necurățată) se taie felii groase de 0.5-1 cm. Se sărează și se lasă pe o farfurie să elimine apă. Ulterior, feliile se șterg cu câteva șervețele.
 2. Dacă sucul de roșii este mai lichid se lasă pe foc să se mai îngroașe, împreună cu cimbrul, frunzele de țelină și cățeii de usturoi pisați. Dacă aveți bulion mai consistent, lăsați-l pe foc doar câteva minute împreună cu aceleași condimente pentru a se întrepătrunde gusturile. 
 3. Frunzele de țelină se aruncă în ambele cazuri după fierberea pe aragaz.
 4. Cuptorul se încălzește la 180 de grade Celsius. Feliile de vinete șterse de apă se așează pe grătarul cuptorului. Dedesubt puneți un vas termorezistent cu puțină apă în el. În felul acesta, vinetele se coc în abur până când se înmoaie aproximativ 10-15 minute.
 5. Într-o tavă sau un vas yena (unse cu puțin ulei) se așează feliile de vinete sprijinite una pe cealaltă. 
 6. Peste ele se toarnă sosul de roșii (cu tot cu crenguța de cimbru) și se lasă în cuptor la foc mediu pentru 30-40 minute.  După 15 minute de la introducerea în cuptor, cu o lingură "udați" vinetele cu sosul din tavă.
 7. Sunt gata când vinetele sunt moi și pătrunse de sos. 
 8. Când scoatem vinetele din cuptor presărăm brânza mărunțită și opțional, sosul pesto din roșii uscate.
 9. *Nu am menționat sarea pentru că e bine să țineți cont de cât de sărate sunt sucul de roșii și brânza. Dacă folosiți pesto din roșii uscate vă reamintesc că și el este sărat.

Comentarii