lapte de cocos 1 an

Lapte de cocos (de la 1 an)

de Adelina
Fel de mâncare

Lapte

Ingredient principal

Lactate

Timp de preparare

20

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Aflați cum puteți face lapte de cocos în câțiva pași simpli. Laptele de cocos se poate folosi în prepararea deserturilor pentru a înlocui laptele de vacă.

Aflați cum puteți face lapte de cocos în câțiva pași simpli. Laptele de cocos se poate folosi în prepararea deserturilor pentru a înlocui laptele de vacă.

Lapte de cocos

Lapte de cocos

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se sparge și se curăță de coajă nuca de cocos, se taie miezul în bucăți mai mici, după care se mărunțește în blender. 
  2. Punem la fiert 600 ml de apă, adăugăm nuca de cocos și o lăsăm să stea cam 10 minute în apă.
  3. Scurgem nuca de cocos de apă și o mixăm din nou cu un polonic sau 2 din apa în care au fiert. 
  4. Continuăm să mixăm la viteză maximă, 2-3 minute. 
  5. Strecurăm laptele rezultat într-un alt vas, după care repetăm procesul. 
  6. Mixam nuca de cocos rămasă cu altă apă și tot așa, până când ați repetat acest pas de 3 ori.
  7. Primul lapte obținut va fi mai gros, următoarele vor fi mai puțin consistente. Laptele se poate amesteca sau se poate folosi în funcție de rețetă ținând cont de consistența necesară.
  8. Din această cantitate, veți obține circa 500 ml. Eu l-am servit ca atare, însă, dacă doriți îl puteți îndulci cu miere.   Savurați-l cu plăcere! 🙂
Se sparge și se curăță de coajă nuca de cocos, se taie miezul în bucăți mai mici, după care se mărunțește în blender. Punem la fiert 600ml de apă, adăugăm nuca de cocos și o lăsăm să stea cam 10 minute în apă.

Scurgem nuca de cocos de apă și o mixăm din nou cu un polonic sau 2 din apa în care au fiert. Continuăm să mixăm la viteză maximă, 2-3 minute.  Strecurăm laptele rezultat într-un alt vas, după care repetăm procesul. Mixam nuca de cocos ramasă cu altă apă și tot așa, până când ați repetat acest pas de 3 ori.

Primul lapte obținut va fi mai gros, următoarele vor fi mai puțin consistente. Laptele se poate amesteca sau se poate folosi în funcție de rețeta, ținând cont de consistența necesară.

Laptele rezultat va fi de circa 500 ml, eu l-am servit ca atare, însă dacă doriți îl puteți îndulci cu miere.

Savurați-l! 🙂

Comentarii