omletă cu spanac şi suc de roşii

Omletă cu spanac şi suc de roşii (peste 3 ani)

de Anca
Masă

Mic-dejun

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Omletă cu spanac şi suc de roşii – un mic dejun gustos și sățios! Numărul mare de vitamine și minerale din spanac îl asează pintre cele mai sănătoase legume.

Omletă cu spanac şi suc de roşii – un mic dejun gustos și sățios! Numărul mare de vitamine și minerale din spanac îl asează pintre cele mai sănătoase legume.

Omletă cu spanac şi suc de roşii

Omletă cu spanac

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente pentru 1 porție de adult și 1 porție pentru copil:
-3 mâini de frunze de spanac
-2 ouă
-1/2 ceapă
-2 căței de usturoi
-2 linguri de suc de roșii
-1/4 cană de apă
-1 lingură de ulei de floarea soarelui / măsline
-opțional: un praf de sare

Mod de preparare:
Se spală bine spanacul. Se opărește în multă apă timp de 1 minut (timp contorizat după ce apa a început să fiarbă), după care spanacul se scoate din apă, eliminând excesul de lichid din el.

Separat tăiați și mărunțiți ceapa și usturoiul. Puneți într-o tigaie de prăjit uleiul și după câteva secunde ceapa și usturoiul (nu așteptați să se încingă uleiul; intenția este ca ceapa și usturoiul să capete puțin gust de ulei, nu să le călim); după câteva secunde adăugați apa (1/4 de cană) în care fierbeți ceapa și usturoiul timp de 5 minute, la foc mediu, adăugând lichid dacă mai este nevoie.

Tăiați spanacul opărit mărunt, adăugați-l peste ceapă și usturoi, adăugați oul bătul și sucul de roșii. În aproximativ 4-5 minute, odată ce oul este copt, luați mâncarea de pe foc.

În funcție de vârsta și preferințele copilului mărunțiți mâncarea pregătită cu o furculiță sau cu ajutorul unui blender.


Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală bine spanacul. Se opărește în multă apă timp de 1 minut (timp contorizat după ce apa a început să fiarbă), după care spanacul se scoate din apă, eliminând excesul de lichid din el.
  2. Separat tăiați și mărunțiți ceapa și usturoiul. Puneți într-o tigaie de prăjit uleiul și după câteva secunde ceapa și usturoiul (nu așteptați să se încingă uleiul; intenția este ca ceapa și usturoiul să capete puțin gust de ulei, nu să le călim); după câteva secunde adăugați apa (1/4 de cană) în care fierbeți ceapa și usturoiul timp de 5 minute, la foc mediu, adăugând lichid dacă mai este nevoie.
  3. Tăiați spanacul opărit mărunt, adăugați-l peste ceapă și usturoi, adăugați oul bătul și sucul de roșii. 
  4. În aproximativ 4-5 minute, odată ce oul este copt, luați mâncarea de pe foc.
  5. În funcție de vârsta și preferințele copilului mărunțiți mâncarea pregătită cu o furculiță sau cu ajutorul unui blender.

Comentarii