prăjitură cu suc de morcov 1 an

Prăjitură cu suc de morcov

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Dacă nu ați încercat încă această rețetă de prăjitură cu suc de morcov, este musai să o treceți pe listă.

Prăjitură cu suc de morcov este o prăjitură complexă, dar delicioasă. Îi va cuceri pe cei mici și pe cei mari, fiind totodată mult mai sănătoasă datorită ingredientelor alese.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se face prima dată sucul de morcovi şi măr (curăţat în prealabil de sâmburi) cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. Ar trebui să iasă 3 căni de suc, care se toarnă în vasul în care se va prepara compoziţia.
  2. Se adaugă fructele uscate (stafidele, curmalele etc.), oul, uleiul de măsline, stevia lichidă. 
  3. Se mixează cu blenderul până se omogenizează foarte bine. 
  4. Apoi se adaugă  piersicile, bicarbonatul, scorţişoara, nucşoara, cardamonul, şi se amestecă totul foarte bine.
  5. Se încorporează apoi făina de năut şi cea de orez brun, iar la urmă se amestecă în compoziţie migdalele tăiate. 
  6. Se vor opri 3-4 linguriţe de migdale tăiate şi smochinele tocate pentru ornat.
  7. Într-o tavă de copt cu dimensiunea de aproximativ 20/20 cm se aşează hârtie de copt. Pentru o fixare mai bună a hârtiei de copt se poate unge tava cu puţin ulei.
  8. Se pune compoziţia în tavă şi se nivelează cu o lingură. Se presară migdalele şi smochinele deasupra şi se presează uşor. 
  9. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 35- 40 minute.

Sursă foto: https://flic.kr/p/8pCGvj