prăjitură cu suc de morcov 1 an

Prăjitură cu suc de morcov (de la 1 an)

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Prăjitură cu suc de morcov – o prăjitură mai complexă, dar delicioasă, care-i va cuceri pe cei mici și pe cei mari, fiind totodată mult mai sănătoasă datorită ingredientelor alese.

Prăjitură cu suc de morcov – o prăjitură mai complexă, dar delicioasă, care-i va cuceri pe cei mici și pe cei mari, fiind totodată mult mai sănătoasă datorită ingredientelor alese.

Prăjitură cu suc de morcov

4861937076_bb943bf5bd_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 5 morcovi,
– 1 măr întreg,
– 1/4 cană ulei de măsline,
– 1 cană de stafide, curmale sau alte fructe uscate şi dulci,
– 3 smochine tocate,
– 3 piersici,
– 1/2 cană migdale tăiate felii,
– 1/2 cană făină de năut,
– 500 g făină orez brun,
– 1 ou,
– 2 linguriţe bicabonat de sodiu,
– 1 praf de sare,
– 2 linguriţe scorţişoară,
– 1/2 linguriţă cardamon,
– 1 linguriţă ştevie lichidă,
– 1/4 de linguriţă nucşoară.

 Mod de preparare:
Se face prima dată sucul de morcovi şi măr (curăţat în prealabil de sâmburi) cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. Ar trebui să iasă 3 căni de suc, care se toarnă în vasul în care se va prepara compoziţia.

Se adaugă fructele uscate (stafidele, curmalele etc.), oul, uleiul de măsline, stevia lichidă. Se mixează cu blenderul până se omogenizează foarte bine. Apoi se adaugă  piersicile, bicarbonatul, scorţişoara, nucşoara, cardamonul, şi se amestecă totul foarte bine.

Se încorporează apoi făina de năut şi cea de orez brun, iar la urmă se amestecă în compoziţie migdalele tăiate. Se vor opri 3-4 linguriţe de migdale tăiate şi smochinele tocate pentru ornat.

Într-o tavă de copt cu dimensiunea de aproximativ 20/20 cm se aşează hârtie de copt. Pentru o fixare mai bună a hârtiei de copt se poate unge tava cu puţin ulei.

Se pune compoziţia în tavă şi se nivelează cu o lingură. Se presară migdalele şi smochinele deasupra şi se presează uşor. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 35- 40 minute.

Sursa foto: https://flic.kr/p/8pCGvj

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se face prima dată sucul de morcovi şi măr (curăţat în prealabil de sâmburi) cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. Ar trebui să iasă 3 căni de suc, care se toarnă în vasul în care se va prepara compoziţia.
  2. Se adaugă fructele uscate (stafidele, curmalele etc.), oul, uleiul de măsline, stevia lichidă. 
  3. Se mixează cu blenderul până se omogenizează foarte bine. 
  4. Apoi se adaugă  piersicile, bicarbonatul, scorţişoara, nucşoara, cardamonul, şi se amestecă totul foarte bine.
  5. Se încorporează apoi făina de năut şi cea de orez brun, iar la urmă se amestecă în compoziţie migdalele tăiate. 
  6. Se vor opri 3-4 linguriţe de migdale tăiate şi smochinele tocate pentru ornat.
  7. Într-o tavă de copt cu dimensiunea de aproximativ 20/20 cm se aşează hârtie de copt. Pentru o fixare mai bună a hârtiei de copt se poate unge tava cu puţin ulei.
  8. Se pune compoziţia în tavă şi se nivelează cu o lingură. Se presară migdalele şi smochinele deasupra şi se presează uşor. 
  9. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 35- 40 minute.

Comentarii