Ștrudel cu morcov 1 an

Ștrudel cu morcov (de la 1 an)

de Sorin
Masă

Desert

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

85

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Ștrudel cu morcov – vă prezint astăzi un preparat deosebit, deoarece mi-am surprins plăcut apropiații cu el. Morcovul este o sursă importantă de vitamina A

Cu mere, cu dovleac sau cu brânză, toţi cunoaştem ştrudelul, acest preparat celebru, a cărui istorie începe în Imperiul Bizantin. Astăzi, chef Sorin vă propune un ştrudel cu mocov. Delicios!

Ștrudel cu morcov

Ștrudel cu morcov

Ingrediente:

– 1 kg de morcovi
– 2 lingurițe de ulei rezistent la temperaturi înalte
– 140 g de zahăr brun (de la 3 ani)
– 100 g de migdale măcinate
– 100 g de pesmet
– 1 ou mare
– 1 lingură de scorțișoară măcinată
– 1 vârf de nucșoară
– 6 foi de plăcintă
– 85g unt de cocos

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 200°C. Stropește cu ulei morcovul ras și pune-l într-o tavă. Coace-l 45 de minute, până devine foarte moale, apoi lasă-l să se răcească. Pune morcovul într-un robot de bucătărie și se pasează-l până devine foarte cremos, apoi se pune-l într-un bol. Adaugă zahărul, migdalele, pesmetul, oul, condimentează și mixează bine.
Scade temperatura cuptorului la 160°C. Așează foile de plăcintă unele peste altele, ungând fiecare dintre acestea cu unt de cocos topit și presărând puțin zahăr. Pune cu o lingură compoziția de morcov pe lungimea unei laturi a foilor, lăsând un spațiu de aproximativ 2 cm gol la ambele capete. Întoarce capetele și rulează cu grijă ștrudelul, apoi unge cu ou marginile pentru a-l sigila.
Așează ștrudelul într-o tavă de copt, cu partea sigilată în jos. Unge-l cu restul de ou şi stropește cu unt, dacă ți-a mai rămas.
Se coace aproximativ 40 de minute, până când ștrudelul devine auriu și crocant. Se lasă 10 minute înainte de a felia.
Dacă se dorește, poate fi servit alături de sirop de arțar sau cremă de vanilie.

Poftă bună!

Sursa foto: diversificare.ro

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se încinge cuptorul la 200°C. 
  2. Se stropește cu ulei morcovul ras și se pune într-o tavă. 
  3. Se coace 45 de minute, până devine foarte moale, apoi se lasă să se răcească. 
  4. Se pune morcovul într-un robot de bucătărie și se pasează până devine foarte cremos, apoi se pune-l într-un bol. 
  5. Se adaugă zahărul, migdalele, pesmetul, oul, se condimentează și se mixează bine.
  6. Se scade temperatura cuptorului la 160°C.
  7. Se așează foile de plăcintă unele peste altele, ungând fiecare dintre acestea cu unt de cocos topit și presărând puțin zahăr. 
  8. Se pune cu o lingură compoziția de morcov pe lungimea unei laturi a foilor, lăsând un spațiu de aproximativ 2 cm gol la ambele capete. 
  9. Se întoarc capetele și se rulează cu grijă ștrudelul, apoi se ung cu ou marginile pentru a-l sigila.
  10. Se așează ștrudelul într-o tavă de copt, cu partea sigilată în jos. 
  11. Se unge cu restul de ou şi se stropește cu unt, dacă a mai rămas.
  12. Se coace aproximativ 40 de minute, până când ștrudelul devine auriu și crocant. 
  13. Se lasă 10 minute înainte de a felia.
  14. Dacă se dorește, poate fi servit alături de sirop de arțar sau cremă de vanilie.   Poftă bună!

Comentarii