pate de legume 1 an

Pate de legume

de Cititor
Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Pate

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Acest pate de legume este recomandat începând cu vârsta de 9 luni.

Copiilor le plac gustările tartinabile, iar acest pateu plin de vitamine este excelent – pate de legume. Apreciat de copii și de adulți. Poftă bună!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Toate legumele se spală temeinic și se taie cubulețe. Apoi se pun la cuptor într-un vas termoizolant împreună cu uleiul, busuiocul, sarea (opțional) și puțină apă. 
  2. Se lasă în cuptor până când apa scade. Cu 10 minute înainte să fie complet coapte se adaugă și sosul de roșii.
  3. După ce s-au copt, legumele se scot din cuptor, se lasă la răcit și apoi se pasează până când obțineți o compoziție omogenă. 
  4. Depizând de obișnuințele culinare puteți adăuga și puțin unt.

Se poate servi pe „soldăței” de pâine sau pentru copii mai mari, pe felii întregi de pâine prăjită presărate cu firmituri de telemea.

Sursă foto: http://flic.kr/p/6gtozs