piure de morcov şi mazăre 1 an

Piure de morcov şi mazăre (de la 1 an)

Masă

Gustare

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Piure de morcov şi mazăre – un piure delicios datorită untului și laptelui, care se poate oferi ca alternativă pentru masa de prânz.

Piure de morcov şi mazăre – un piure delicios datorită untului și laptelui, care se poate oferi ca alternativă pentru masa de prânz.

Piure de morcov şi mazăre

4565831404_e6c2b1d13b_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 cană de lapte de soia sau de orez
– 2 căni cu boabe de măzăre,
– 1 sau 2 morcovi,
– 2 linguri de unt.

Mod de preparare:
Mazărea şi morcovul se fierb într-o oală acoperită cu un capac, după care se scurg şi se mixează în blender până devin pastă. Pasta obținută se transferă înt-o oală mai mică, se adaugă untul şi laptele și se amestecă. Se fierbe piureul pe baie de aburi timp de 8-9 minute, amestecând cu o lingură. Ca alternativă, se poate fierbe şi într-o oală cu fundul dublu. Important este să nu se prindă de oală, ca să nu se schimbe gustul mâncării.

Sursa foto: https://flic.kr/p/7Xt5B7

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Mazărea şi morcovul se fierb într-o oală acoperită cu un capac, după care se scurg şi se mixează în blender până devin pastă. 
  2. Pasta obținută se transferă înt-o oală mai mică, se adaugă untul şi laptele și se amestecă. 
  3. Se fierbe piureul pe baie de aburi timp de 8-9 minute, amestecând cu o lingură. 
  4. Ca alternativă, se poate fierbe şi într-o oală cu fundul dublu.
  5. Important este să nu se prindă de oală, ca să nu se schimbe gustul mâncării.

Comentarii