paste cu broccoli și sos pesto 2 ani

Paste cu broccoli și sos pesto

de Andreea
Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Paste

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Două culori și mult mai multe elemente nutritive pentru o masă completă și gustoasă – paste cu broccoli și sos pesto. Poftă bună!

Paste cu broccoli și sos pesto – două culori și mult mai multe elemente nutritive pentru o masă completă și gustoasă.

Carbohidrații din paste, grăsimile nesaturate din sosul pesto și proteinele din broccoli sunt doar câteva dintre beneficii. Aceste elementele califică preparatul nostru ca fiind echilibrat și complet.

Pe lângă ingredientele de mai jos, veți mai avea nevoie și de un castron cu apă rece și gheață.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Punem la fiert 1 l de apă pentru paste, cu un praf de sare.
  2. Când apa începe să fiarbă, adăugăm broccoli și îl lăsăm  între 3 și 5 minute, pentru a rămâne crocant. Pentru a-și păstra culoarea verde viu și a rămâne crocant, îl scoatem din apa fierbinte și îl punem în castronul cu apă rece și gheață. Îl lăsăm câteva secunde și apoi îl punem cu spumiera pe o farfurie.
  3. În aceeași apă în care a fiert broccoli-ul, punem la fiert pastele și le scoatem când încă sunt al dente, adică nu sunt foarte moi, dar pătrunse (scurtăm timpul de fierbere indicat pe pachet cu 1-2 minute). Pastele, cu cât absorb mai puțină apă, cu atât sunt mai digerabile și mai gustoase.
  4. În timp ce pastele fierb, punem într-o tigaie uleiul de măsline și usturoiul tăiat mărunt și îl lăsăm câteva secunde, fiind foarte atenți să nu se ardă. Apoi adăugăm puțină apă și lăsăm usturoiul să fiarbă 1-2 minute.
  5. Atât cu gătitul. Acum la ansamblat. Într-un castron încăpător punem pastele scurse, buchețelele crocante de broccoli, usturoiul călit și sosul pesto. Amestecăm totul cu o lingură de lemn, potrivim de sare și presărăm parmezanul.

*Firește că putem sări peste usturoi sau putem pune mai mult, depinde cât de iubit este de copilaș. Tot ce vă pot spune este că usturoiul în această rețetă este un pion important. Mirosul este îmbietor, iar aroma o completează foarte bine pe cea a legumei protagoniste.

Sursă foto: Diversificare.ro