tartine cu ricotta, roșii și pesto 12 luni

Tartine cu ricotta, roșii și pesto

de Adelina
Masă

Gustare

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Pâine

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Tartine cu ricotta, roșii coapte și pesto de mentă, o gustare savuroasă!

Un mic dejun special: tartine cu ricotta, roșii și pesto. O combinație de arome specială, care va fi cu siguranță pe placul celor mici.

Dacă excludeți sosul pesto, puteți servi acest preparat copiilor, de la vârsta de 8 luni.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru început se încinge cuptorul, se taie roșiile în jumătăți sau în 3, după care se pun pe o tava cu hârtie de copt.
  2. Se stropesc cu 1 lingură de ulei, puțină  sare, fulgi de chili sau piper (opțional, de la vârsta de 1 an).
  3. Lângă ele se pun și feliile de pâine, se lasă cam 20 de minute. (Pâinea se lasă până se rumenește și capătă o culoare frumoasă).
  4. După ce pâinea este gata, o aromatizăm cu usturoiul  și puțin ulei de măsline.
  5. Sosul pesto: folosind un blender, mărunțim menta, semințele de pin, usturoiul și uleiul de măsline rămas cu oțetul balsamic.
  6. Se mixează până devine o pastă.
  7. Se unge pâinea cu ricotta, se adaugă câte 2 felii de roșii și se stropesc tartinele cu sosul pesto.