bomboane dacice 1 an

Bomboane dacice

Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Bomboane

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Bomboane dacice extrem de hrănitoare și fără zahăr!

Cum pe vremea lor nu exista zahăr, dacii pregăteau bomboanele acestea pentru a le consuma în timpul iernilor lungi. Reţeta este simplă şi se face „la rece” – bomboane dacice.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru această reţetă nu se prepară termic niciun ingredient. Se spală prunele şi se lasă să se evapore apa de pe ele şi li se scot sâmburii.
  2. În 3 borcane de 230 de grame se toarnă miere cât să se umple o treime din borcan. 
  3. Se pun amestecate prunele şi miezul de nucă până la gura borcanelor. 
  4. Apoi se completează spaţiile goale din borcane cu miere urmărind sa nu rămână goluri de aer.
  5. Se închid borcanele cu capace şi se păstrează la rece (în beci, cămară sau frigider) până la servire.

Sursă foto: http://flic.kr/p/ebd6ex