Pizza cu blat de conopidă 12 luni

Pizza cu blat de conopidă

Masă

Finger food

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Pizza

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

10

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Pizza cu blat de conopidă și legume – un preparat ingenios care, cu siguranță, va avea succes! În plus, nu conține gluten!

Nu știu alți copii cum sunt, dar al meu e fan pâine. Și cum trebuie să existe un echilibru în toate, atunci când se poate, înlocuiesc pâinea cu substituenți nutritivi și apropiați ca și gust, cum ar fi această pizza cu blat de conopidă.
S-a declarat mulțumit!
Mulțumirea lui e și mai mare atunci când pregătim mâncarea împreună. Este fascinat de felul în care ingredientele se transformă din lucruri cunoscute, în preparate noi, numai bune de explorat. Și acest lucru îmi face munca în bucătărie mult mai ușoară.

Sfatul meu: pentru experiența de învățare a copilului și pentru reducerea stresului părintelui, aflat sub presiunea creatoare a felului de mâncare prefect, gătiți împreună! Peeler-ul, tocătorul mic și un cuțit din lemn sau plastic, pot face minuni ;).

Ingrediente

Paşii necesari preparării

 1. Conopida se spală sub jet de apă, se desface în buchețele și se fierbe la aburi 7-10 minute, până ajunge la consistența al dente.
 2. Se lasă conopida la răcit, după care se transferă în vasul robotului cu lama în S.
 3. Se adaugă sare, piper și semințele de chia măcinate în prealabil în râșnița de cafea.
 4. Se procesează totul în robot, pentru circa 1 minut sau până se obține o pastă destul de fină și curgătoare, dar densă.
 5. Tava aleasă se tapetează cu hârtie de copt, iar compoziția rezultată mai sus, se toarnă ușor. Se nivelează uniform și în strat subțire, cu ajutorul unei spatule sau linguri.
 6. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace blatul la foc moderat (185 grade), până când se rumenesc ușor marginile.
 7. Se scoate tava din cuptor, se lasă blatul cca 5 minute să se răcorească, după care se scoate cu tot cu hârtie, se răstoarnă pe un tocător și se îndepărtează hârtia de copt.
 8. Tava se tapetează cu altă hârtie de copt, se reașează blatul în tavă, după care se adaugă legumele: sos de roșii condimentat după rețeta de mai jos, verdețurile uscate, presărate uniform, rondele de zucchini, fâșii de ardei gras, broccoli (gătit la abur în prealabil), ciuperci, roșii, toate feliate subțire.
 9. Pizza cu blat de conopidă se introduce în cuptorul preîncălzit și se mai lasă la copt câteva minute, până când se înmoaie legumele.
 10. Se scoate pizza din cuptor, se porționează, se decorează cu semințe crude (hidratate) de floarea soarelui și se servește.
 11. Mod de preparare sos de roșii: 2-3 roșii potrivite se curăță de coajă, se pun în blender împreună cu 1 cățel de usturoi, o linguriță de miere sau 2 curmale hidratate și sare, se procesează până ajunge la consistența de sos.  

Sursă foto: Diversificare.ro