fursecuri 3 ani

Fursecuri (de la 3 ani)

de Vali
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Vă invităm la fursecuri delicioase!

Vă propunem o rețetă de fursecuri delicioase! Apreciate de copii și de adulți. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Fursecuri

fursecuri1

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 4 gălbenușuri
– 500 g făină
– 250 g unt
– 180 g zahăr brun (sau alt înducitor natural)
– 1/2 linguriţă extract de vanilie
– 100 g de nuci măcinate (migdale, fistic, alune etc.) – opțional
– 1 praf de copt

Mod de preparare:
Într-un vas se amestecă făina cu untul până când compoziția capătă un aspect nisipos. Apoi se adaugă celelalte ingrediente și se frământă pentru a omogeniza aluatul, însă nu pentru mult timp.
Rezultă un aluat fraged, care se întinde si se decupează cu diferite forme. Se pot lipi câte două, punând la mijloc dulceață sau se pot lăsa așa. Puneți fursecurile obținute în tavă și lăsați-le în cuptorul deja încălzit aproximativ 15-20 de minute până când se rumenesc. Pentru a se păstra moi, păstrați-le într-o pungă de hârtie.

Sursă foto: http://flic.kr/p/5a25h

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-un vas se amestecă făina cu untul până când compoziția capătă un aspect nisipos. 
  2. Apoi se adaugă celelalte ingrediente și se frământă pentru a omogeniza aluatul, însă nu pentru mult timp.
  3. Rezultă un aluat fraged, care se întinde si se decupează cu diferite forme. 
  4. Se pot lipi câte două, punând la mijloc dulceață sau se pot lăsa așa. 
  5. Puneți fursecurile obținute în tavă și lăsați-le în cuptorul deja încălzit aproximativ 15-20 de minute până când se rumenesc. 
  6. Pentru a se păstra moi, păstrați-le într-o pungă de hârtie.

Comentarii