jeleuri cu fructe și agar-agar 1 an

Jeleuri cu fructe și agar-agar

Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Bomboane

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

10

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Jeleuri cu fructe și agar-agar perfecte pentru un răsfăț pe cinste!

De ziua noastră, a copiilor de toate vârstele, m-am gândit să sărbătorim cum se cuvine. Așa că vă ofer niște bomboane sau mai bine spus, jeleuri cu fructe și agar-agar, făcute cu drag (aici este vorba despre mine) și nerăbdare (aici, despre el, copilul care dă ture prin curte și întrebă din 2 în 2 minute dacă este gata).

La mulți ani, copii dragi!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Mai întâi se pregătește nectarul de fructe. Atunci când folosiți agar-agar țineți cont că fructele mai acide, precum citricele, căpșunele, zmeura etc., necesită o cantitate mai mare de agar pentru a se putea gelatiniza.
  2. Alte fructe, precum kiwi, ananas, smochine proaspete, papaya, mango și piersici conțin enzime care împiedică agarul să acționeze, motiv pentru care pot fi folosite doar dacă sunt gătite anterior.
  3. De data aceasta, am folosit un compot de prune (3-4 prune și zeamă din compot) și câteva cireșe proaspete, fără sâmburi, pe care le-am mixat bine în blender până am obținut un lichid de consistența unui smoothie.
  4. Se amestecă agar-agarul cu nectarul de fructe la rece, apoi se fierbe totul la foc mic pentru 5 minute. La final, se adaugă mierea, se gustă și se mai pot adăuga mirodenii dacă este cazul.
  5. Se toarnă compoziția în forme pentru bomboane și se lasă la răcit aproximativ 10 minute.
jeleuri cu agar-agar 2

Se ating ușor cu degetul pentru a verifica dacă sunt gata. Asta se face cam din minut în minut pentru a satisface curiozitatea micilor pofticioși nerăbdători 🙂

Sursă foto: Diversificare.ro