iaurt de cocos 12 luni

Iaurt de cocos

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Lapte

Ingredient principal

Lactate

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Iaurt de cocos – o reţetă simplă, dar de efect. Este o delicatesă pentru persoanele alergice la proteina laptelui de vacă, dar nu numai.

La sugestia colegei mele, Cătălina (care iubeşte cocosul), am făcut acest iaurt de cocos delicios. Este o delicatesă nu numai pentru persoanele alergice la proteina laptelui de vacă, ci şi pentru iubitorii de cocos. Iaurtul de cocos este un preparat simplu, dar de mare efect. Aşadar, să trecem la treabă!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Începeţi prin a prepara laptele de cocos. Spargeţi nucile de cocos, curăţaţi coaja maro şi o mixați în blender cu apă plată caldă pentru aproximativ 10 minute.
  2. Strecuraţi amestecul, iar din laptele obţinut puneţi în două borcănele de 200 ml sau într-un borcan de 370 ml.
  3. După ce aţi pus laptele în borcănele, puneţi câte o lingură de iaurt de soia în fiecare borcănel. Dacă optaţi pentru varianta unui singur borcan, puneţi toată cantitatea de lapte fără a umple borcanul de tot și adăugaţi cele două linguri de iaurt.
  4. Se amestecă apoi până la omogenizarea completă şi se lasă la temperatura camerei pentru 6-12 ore. Acum că este cald afară optaţi pentru 6 ore.
  5. După acest timp, introduceţi borcanele la frigider, până la servire. Are un gust incredibil, uşor acrişor, care poate fi servit în diverse combinaţii. Noi l-am mâncat cu dulceaţă de piersici, fără zahăr.  
Are un gust incredibil, uşor acrişor, care poate fi servit în diverse combinaţii. Noi l-am mâncat cu dulceaţă de piersici, fără zahăr.

Ponturi:

  • Tendinţa generală a laptelui de cocos este de a se separa de apă, cred că ăsta este şi motivul pentru care nu se găseşte iaurt de cocos în comerţ. Veţi observa că asta se întâmplă şi în borcănelele dumneavoastră. Pentru un iaurt de băut, fluid, amestecaţi înainte de servire cu întreaga cantitate de lichid, pentru un iaurt cremos mai scurgeţi din lichidul acumulat la fundul borcanului.
    Acestea sunt cantităţile pentru a obţine aproximativ 400 ml iaurt. Dacă sunteţi mulţumiţi de rezultat, dublaţi cantităţile sau chiar triplaţi. Impedimentul ar fi ca nu poate fi pastrat mai mult de 48 de ore la frigider, de aceea este mai bine să-l refaceţi la două zile.
  • O altă metodă de a face iaurtul este aceea de a folosi probioticele. Pentru 250 ml lapte folosiţi 3-4 pastile de probiotice cumpărate de la farmacie şi o linguriţă rasă de agar-agar. Agarul va oferi o consistenţă cremoasă iaurtului, fără a mai strecura surplusul de apă, uşurând  astfel procedeul.
    Se încălzeşte iaurtul şi se amestecă cu probioticele şi agarul. Se pune în borcane şi se lasă la cald pentru 12 ore. Puteţi pune în cuptorul electric fără a-l aprinde, doar să aprindeţi lumina. Astfel va fi ferit de curent iar lumina va ajuta probioticele să lucreze, pentru a obţine iaurtul delicios.

Sursă foto: Diversificare.ro