Ceapă la cuptor

Ceapă la cuptor

de Sorin
Masă

Gustare

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Ceapa are de regulă un rol secundar în preparatele culinare. Ce ziceți dacă vă veți surprinde copiii sau prietenii cu această uimitoare ceapă la cuptor?

Ceapa este o legumă nelipsită din cele mai multe preparate culinare, însă, de regulă are un rol secundar. Ce ziceți dacă vă veți surprinde copiii sau prietenii cu acestă uimitoare ceapă la cuptor?

Ingrediente

Paşii necesari preparării

 1. Decojim cepele, le spălăm bine și le punem la fiert într-un vas cu multă apă pentru aproximativ 15 minute, până se frăgezesc. 
 2. Le scoatem din vasul în care au fiert și le lăsăm să se răcească. 
 3. După ce s-au răcit, tăiem câte o bucată de 2 cm din vârful fiecărei cepe și o tocăm cât se poate de mărunt. Eu am îndepărtat și o parte din capătul rădăcinos. 
 4. După ce ați tăiat ceapa, asigurați-vă că aceasta va avea o poziție dreaptă în tavă.
 5. Acum urmează joaca: cu ajutorul unei linguri, scoateți o parte din foile interioare ale fiecărei cepe, aproximativ cât umpleți o lingură. Aveți grijă, totuși, chiar dacă ne jucăm în această etapă, la sfârșit exteriorul trebuie sa fie intact.
 6. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. 
 7. Cât timp cuptorul se încălzește, sotăm usturoiul, ceapa tocată mărunt și câteva frunze de rozmarin tocate mărunt alături de puțin ulei de măsline, timp de aproximativ 3-5 minute.
 8. Micșorăm flacăra, adăugăm smântâna de gătit și luăm de pe foc.
 9. Adăugăm brânza de capră și asezonăm.
 10. Așezați cepele în tavă și umpleți-le pe fiecare dintre ele cu sosul de ceapă tocată, puneți o frunză de rozmarin în fiecare și le stropiți cu puțin ulei de măsline. 
 11. Cepele umplute se coc pentru aproximativ 35 de minute, până când se frăgezesc. Timpul de gătire depinde de mărimea lor.
Puteți încerca această rețetă și cu parmezan, dar și cu diferite tipuri de brânză. Puteți servi această ceapă la cuptor și alături de pește.

Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro