Supă de orez cu legume

Top 5 reţete cu orez

Sărac în proteine și grăsimi, dar bogat în amidon, orezul este lipsit de gluten, motiv pentru care reprezintă cel mai des prima cereală pe care o consumă bebeluşii.

Sărac în proteine și grăsimi, dar bogat în amidon, orezul este lipsit de gluten, motiv pentru care reprezintă adesea, prima cereală pe care o consumă bebeluşii. Este o bună sursă de vitamina B2, vitamina B3, acid folic (sau vitamina B9), precum şi mangan. Aceste elemente se regăsesc în coaja bobului de orez, care este eliminată în timpul procesului  industrial de prelucrare, în cazul orezului alb.
Astăzi vă spunem care sunt preparatele noastre preferate cu orez.

Top 5 reţete cu orez

Orez cu legume

Celebrul pilaf cu legume, adaptat pentru cei mai mici pofticioși.  Acest preparat este rapid şi sănătos, potrivit pentru toate vârstele, deşi este preferat de bebeluşi. Adulții pot completa lista de ingrediente cu puţin piper proaspăt măcinat, sare și condimente, după gust.

Supă de orez cu legume

Un preparat consistent, plin de culoare și substanţe hrănitoare de tot felul, care va fi îndrăgit, cu mic cu mare, de întreaga familie.

Budincă de orez și cocos 

Clasica budincă de orez cu lapte, în varianta vegetală, cu o aromă irezistibilă de cocos. Se prepară cu uşurinţă şi nu necesită decât două ingrediente plus apă. Este nevoie să planificaţi această masă în avans deoarece orezul integral, la fel ca toate celelalte cerealele integrale, se hidratează pentru a elimina acidul fitic și inhibitorii enzimatici.

Chifteluțe de orez și ton 

Chifteluțele se pregătesc rapid şi ușor, dar dispar din farfurie cât ai zice „peşte”. În, plus distracţia este garantată dacă invitaţi și micile ajutoare de bucătar să ajute la modelatul biluțelor. Masa este mult mai gustoasă când este pregătită în echipă!

Salată de orez sălbatic și legume

O delicioasă salată colorată și aromată, cu iz de primăvară. Hrănitoare, proaspătă și cu aromă minunată, este un preparat rapid și sățios, perfect pentru zile senine.

Observaţie: Pentru a beneficia de calităţile sale nutritive, orezul integral se hidratează pentru cel puţin 9 ore, se spală temeinic şi se fierbe în raport de o măsură de orez la 6 măsuri de apă.

Poftă bună să aveți!

Foto: diversificare.ro