Smoothie cu banane 1 an

Smoothie cu banane

de Adelina
Masă

Gustare

Dietă

Raw

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Băutură

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

15

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Smoothie cu banane – o băutură perfectă epntru mic dejun consistent.

Smoothie cu banane – un smoothie uşor de preparat şi hrănitor. Un mic dejun sau o gustare consistentă, plină de vitamine (nu numai pentru cei mici)! Acest smoothie se serveşte imediat, cu multă poftă!

Pulpa de banană are o compoziție moale, ușor de digerat, cu zaharuri simple, cum ar fi fructoză și zaharoză care atunci când sunt consumate încarcă rezervorul cu energie al întregului organism și ne revitalizează instantaneu, așadar, datorită acestor calități, bananele sunt folosite de sportivi pentru a obține energie instantanee și ca supliment alimentar în plan de tratament pentru copii subponderali.

Cu un conținut mare de zeaxantină, fructele goji sunt o bună sursă de antioxidanți greu de găsit în alte alimente. În plus, fructele goji sunt o sursă bună de vitamina A și proteine, acestea din urmă fiind un detaliu interesant și rar întâlnit la fructe. Fructele goji oferă multă energie, deoarece conțin carbohidrați complecși și antioxidanți alături de vitamine și fibre.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru laptele vegetal sunt mai multe opţiuni. Se poate alege lapte din orez brun, lapte de migdale, lapte de nuci sau lapte de mei.
  2. După ce s-a preparat laptele, se decojesc bananele și se feliază, apoi se pun în blender împreună cu laptele vegetal şi se mixează până când devin o pastă fină. 
  3. Se mai adaugă apoi lapte pentru a subția băutura, până se ajunge la consistenţa dorită.
  4. La final se poate adăuga puţină miere, sau alt îndulcitor natural, după gust.

Pentru decor adaugă câteva felii de banane şi câteva fructe de goji deasupra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA