frișcă de casă 3 ani

Frișcă de casă (de la 3 ani)

de Oana
Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Cremă

Ingredient principal

Lactate

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Frișca este probabil cel mai distractiv desert, și iată, este și foarte simplu de făcut acasă – frișcă de casă.

Frișca este probabil cel mai distractiv desert, și iată, este și foarte simplu de făcut acasă – frișcă de casă. Apreciată de copii și de adulți.

Frișcă de casă

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500 g smântână grasă
– 4 linguri zahăr brun pudră
– vanilie

Mod de preparare:
Înainte de prepararea propriu-zisă, sunt necesare câteva pregătiri: pentru ca frișca ”să iasă” este absolut necesar ca totul să fie rece: smântâna, castronul în care se prepară și telul (așadar, ingredientele împreuă cu ustensilele vor fi ținute câteva ore la frigider).

Începeți prin a turna smântâna în castron. Pentru rezultate optime, puteți plasa castronul deasupra unui vas cu apă și cuburi de gheață (pentru ca toată operațiunea să se desfășoare ”la rece”).
Începeți să mixați la prima viteză, apoi, când observați că smântâna începe să crească, adăugați vanilia şi treptat zahărul. Măriți viteza și bateți compoziția până se întărește. Când este gata se dă la frigider pentru o oră.

Se poate consuma ca atare sau se poate folosi la ornarea prăjiturilor, torturilor etc.
Se consumă în câteva ore de la ”fabricație” sau cel târziu a doua zi.

Sursă foto: http://flic.kr/p/8RXgvF

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Înainte de prepararea propriu-zisă, sunt necesare câteva pregătiri: pentru ca frișca ”să iasă” este absolut necesar ca totul să fie rece: smântâna, castronul în care se prepară și telul (așadar, ingredientele împreuă cu ustensilele vor fi ținute câteva ore la frigider).
  2. Începeți prin a turna smântâna în castron. 
  3. Pentru rezultate optime, puteți plasa castronul deasupra unui vas cu apă și cuburi de gheață (pentru ca toată operațiunea să se desfășoare ”la rece”).
  4. Începeți să mixați la prima viteză, apoi, când observați că smântâna începe să crească, adăugați vanilia şi treptat zahărul. 
  5. Măriți viteza și bateți compoziția până se întărește. 
  6. Când este gata se dă la frigider pentru o oră. Se poate consuma ca atare sau se poate folosi la ornarea prăjiturilor, torturilor etc.Se consumă în câteva ore de la ”fabricație” sau cel târziu a doua zi.

Comentarii