socată 12 luni

Socată

de Oana
Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Băutură

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

40

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

O băutură aromată, preparată în casă, preferată atât de cei mici, cât şi de cei mari – socată.

Socată – o băutură aromată, preparată în casă, preferată de cei mici şi de cei mari. Știați că preparatele din flori de soc stimulează rezistenţa organismului?

Ingrediente

  • 9 l apă, plată
  • 12 pălării soc
  • 1 lămâie, pentru feliat (dacă o folosiți cu tot cu coajă, folosiți o lămâie bio), 4 lămâi pentru suc
  • 1 kg miere, (zahăr brun sau alt îndulcitor natural în funcție de vârsta copilului şi de gusturi)

Paşii necesari preparării

  1. Se spală bine borcanul de 10 l (sau cele 2 de 5 l) în care veți prepara socata.
  2. În borcan(e) se amestecă bine cei 9 l de apă cu sucul de la cele 4 lămâi şi mierea/zahărul.
  3. Se adaugă lămâia tăiată felii şi florile de soc, spălate bine în prealabil.
  4. Se acoperă borcanul şi se lasă la fermentat, într-un loc călduros, 3-4 zile.
  5. Se amestecă în fiecare zi, iar când lichidul a fermentat (apar bulele) se scoate în sticle şi se păstrează la frigider. Vă puteți bucura apoi de beneficiile băuturilor fermentate :).

Sursă foto: Diversificare.ro